- Castrol a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Transporturi – Secția Autovehicule Rutiere – din cadrul Universității Politehnica din București, cu scopul de inspira și a pregăti viitorii ingineri
- Noul laborator este echipat cu tehnologii de ultimă generație, care permit studenților să beneficieze de o experiență de învățare complexă și actuală
- Castrol va furniza informații de specialitate din industria de profil și sesiuni de instruire tehnică pentru studenții Universității, precum și pentru distribuitori și service-uriledin rețeaua Castrol SERVICE
Castrol a lansat un laborator nou pentru transmisii în cadrul Universității Politehnice din București, România, în parteneriat cu Facultatea de Transporturi – Secția Autovehicule Rutiere – destinat să contribuie la formarea profesională și educația viitorilor ingineri.
Parteneriatul presupune dotarea completă a unui nou laborator specializat, cu echipamente de ultimă generație, pentru a da posibilitatea studenților să beneficieze de o experiență de învățare complexă și actuală și să dobândească o înțelegere aprofundată a noilor tehnologii auto.
Castrol le va prezenta perspectivele industriei viitorilor ingineri auto și le va oferi instruire tehnică și analize de produs. Coordonatorii tehnici Castrol România vor ține, de asemenea, o serie de sesiuni de formare specializată pentru studenți, clienți și parteneri – inclusiv distribuitori și service-uri din rețeaua Castrol SERVICE.
Bogdan Avrigeanu, Distributor Business Manager, în cadrul Castrol, spune: „Suntem încântați să consolidăm prezența Castrol în România prin sprijinirea educației studenților de la renumita Universitate Politehnică din București. Ritmul schimbării în industria auto este unul fără precedent, în condițiile în care progresele tehnologice se combină cu electrificarea mobilității. Investind în echipamente de cea mai înaltă tehnologie și furnizând informații din industrie, provenite de la un brand aflat în fruntea acestei schimbări, avem convingerea că vom putea forma următoarea generație de ingineri de talie mondială.”
Ilona Costea, decanul Facultății de Transporturi – Secția Autovehicule Rutiere – din cadrul Universității Politehnica din București, a declarat: „Fie că vom avea mașini zburătoare sau fără șofer, fie că vom avea rachete care ne vor transporta dintr-o parte în alta a globului, specialiștii în transporturi vor fi printre cei care vor schimba lumea. Așteptările studenților în ce privește experiența lor universitară cresc pe zi ce trece. Am ales Castrol pentru reputația sa de peste un secol în domeniul accelerării evoluției în multe domenii de activitate, iar cuvântul „inovație” este și el o marcă definitorie a acestei colaborări. Lubrifianții Castrol au
fost folosiți la lansarea navei Queen Elisabeth 2, cel mai mare transatlantic din lume, iar astăzi îi regăsim la Roverul Perseverance, trimis de NASA pe Marte, care funcționează în prezent la temperaturi de până la minus 153 de grade Celsius. Inaugurarea Laboratorului Castrol este doar începutul.”
Universitatea Politehnică din București este cea mai prestigioasă școală de inginerie din România, iar Facultatea de Transporturi, Secția Autovehicule Rutiere a Universității, formează ingineri de mai bine de 60 de ani. Școala oferă educație unui număr de peste 3.000 de studenți anual, în domeniile ingineria vehiculelor rutiere, ingineria mecanică, ingineria transporturilor și tehnologia informației.