A Noua Ediție a ”Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent” s-a încheiat duminică 20 octombrie la Teatrul Apropo, cu un eveniment festiv informal pentru participanți, organizatori și public.
Am avut parte de 11 zile de Festival pline, în care organizatorii au pregătit spectacole și întâlniri variate și inedite, destinate unui public tânăr, la Teatrul Apropo din cartierul Pipera. Împreună ne-am bucurat de evenimente precum “In Memoriam Cătălina Buzoianu”, de dialogurile dintre elevii de liceu și autorii contemporani de literatură; de o lansare de carte însoțită de un spectacol lectură. Punctele de maxim interes au fost cele două Premiere în Festival și prezentarea rezultatelor atelierului de teatru susținut de regizoarea belgiană Camille de Bonhomme pe tema ”Meșterului Manole”. Aceasta și echipa sa au lucrat cu un grup de tinere actrițe românce și au prezentat sâmbătă seara rezultatele studiului într-un performance transmis live pe internet pe Platforma artslive.eu, o altă premieră de impact pentru teatrul românesc ce s-a produs pentru prima dată în cadrul Bucharest Fringe.
Cele două Premiere din Festival au fost ”Cercurile Încrederii” și ”LO-LI-TA, a LO-VE Story”, întâmpinate cu mult entuziasm de public și care își vor continua existența în stagiunea de toamnă a Teatrului Apropo.
În scopul susținerii artiștilor tineri care și-au prezentat creațiile în spectacolele din Festival, organizatorii au decis să acorde o bursă coregrafei Beatrice Tudor, creatoarea spectacolului ”Câte un om de iubit”, bursă constând în oferirea de spațiu de lucru în Teatrul Apropo pentru un viitor proiect al acesteii artiste aflate la debut.
Mulțumim organizatorilor și publicului pentru frumoasa comuniune creată în cadrul Festivalului; partenerilor media Eventbook, Radio România Cultural, National FM Romania, Radio Seven, LiterNet.ro, Zile si Nopti, Bookhub.ro, PaulDutu.eu, Hailateatru.com, IQool, PRwave, Bucuresti – bucuresteni.ro, Cinemagia.
Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect cultural al Asociației TEATRUL.RO, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, realizat în parteneriat cu UNITER.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.