- Sezonul performanţelor, cu premii de zeci mii de lei, debutează de luni, 21 martie, de la ora 20:00.
- Virgil Ianțu, nerăbdător să dezvăluie informații din culisele showului.
„Câștigă România” este un format de care românii au nevoie, un concurs în care afli atâtea lucruri despre oamenii mari din țara ta, cei care au clădit România și care ar trebui să ne fie modele atât nouă, cât și celor care vin după noi. Nu îmi place să folosesc vorbe mari, dar noul sezon este spectaculos. Observ concurenți tot mai buni și sunt foarte mulți tineri. „Câștigă România!” este deja un format de referință pentru piața televiziunii și nu numai”, spune Virgil Ianțu despre concursul de cultură generală difuzat de TVR 2.
De 5 ani, de luni până joi, de la ora 20:00, telespectatorii TVR 2 au întâlnire cu Virgil Ianțu și „Câștigă România!”. În cifre, concursul de cultură generală bifează performanțe semnificative: până acum, echipa a lucrat la mai mult de 25000 de întrebări, au fost 5 mari câștigători, dintre care 4 au plecat acasă cu o mașină, iar peste 1000 de concurenți cu vârste între 18 și 81 de ani au răspuns întrebărilor lui Virgil Ianțu! Primavara aceasta show-ul „Câștigă România!”, va depăşi 500 de ediții,
Este al doilea an în care preselecțiile se desfășoară online iar acest lucru pare să fi atras tot mai mulți tineri în concurs. Se schimbă și tema întrebării „Câștigă România!” – va fi despre personalități din România care au marcat lumea, au îmbogățit cultura, sportul sau știința la nivel mondial.
„Celor care își doresc să participle le dau un sfat: „Să-și ia inima în dinți și să își spună că nu au nimic de pierdut! Aici atmosfera e cu totul specială… Veniți relaxați, pentru că doar dacă vă înscrieți, puteți să și câștigați!”, spune prezentatorul.
Până acum, s-au filmat deja ediții spectaculoase, cu răsturnări de situație și oameni carismatici, bine pregătiți, încrezători și optimiști. Printre cei care doresc să-și testeze cunoștințele de cultură generală și să devină concurenți „Câștigă România!” în această primăvară se numără studenți, profesori, ingineri, economiști, militari sau oameni care lucrează în vânzări, dar și însoțitor de zbor sau medic chirurg, tipograf etc.