Acţiunea de miercuri, 06 Noiembrie 2013 – ora 13:30, ce se va desfãşura la Colegiul Tehnic Costin Neniţescu din Bucureşti, face parte din activitãţile curente privind serviciile de asistenţã socialã din cadrul Programului ,,Dãruieşte speranţã", pe care Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivã şi Intervenţie Socialã – CEDIIS, îl oferã persoanelor şi grupurilor de persoane vulnerabile sau aflate în situaţii de risc.
Scopul acestei acţiuni organizate de CEDIIS, este de a dãrui manualele şi rechizite şcolare necesare procesului de învãţãmânt, grupului ţintã vizat, 6 liceeni – 3 elevi de clasa XI-a şi 3 elevi de clasa XII-a – copii care reprezintã cazuri sociale deosebite, care au rezultate deosebite la învãţãturã; elevi ce au reprezentat liceul la diferite concursuri şi olimpiade şcolare. Aceştia provin din familii cu situaţii materiale precare, care nu au posibilitatea de a cumpãra manualele şi rechizitele necesare anului şcolar în curs. De asemenea, unii copii provin din mediul rural, aceştia fãcând naveta zilnic spre şcoalã.
Ȋn ultimii ani, se tot vorbeşte de generaţia pierdutã, generaţia liceenilor “fãrã bac”. Arãtãm cu degetul spre ei, dar de fapt nu înţelegem cã în acel moment, arãtãm cu degetul spre noi.
Copiii sunt viitorul nostru. Fie cã provin din mediul urban sau rural, trebuie sã ne strãduim mai mult sã-i susţinem, sã-i educãm, sã-i îndrumãm spre adevãratele valori, chiar dacã asta presupune sã reinventãm ziua de 24 de ore.
Cu sprijinul Editurii Corint Educaţional, care desfãşoarã propria sa campanie de promovare a cãrţii şcolare în rândul elevilor, vom dãrui copiilor incluşi în proiect, setul de manuale şcolare necesar continuãrii studiilor. – Mariana Nica – Preşedinte CEDIIS
Echipa CEDIIS, însoţitã de reprezentanţii Grupului Editorial Corint – sponsor principal al acestui proiect – vor merge la Colegiul Tehnic Costin Neniţescu din Bucureşti şi vor înmâna în faţa cadrelor didactice şi conducerii liceului, manuale, rechizite si dulciuri.
Dorim ca alãturi de cadrele didactice ale liceului sã oferim elevilor posibilitatea de a continua procesul de învãţãmânt în aceastã instituţie şcolarã, evitand astfel abandonul şcolar cauzat de lipsurile materiale.