CARTEA ROSIE
LIBER NOVUS
Autor: Carl Gustav JUNG
Editata de Sonu Shamdasani
Traducere din germana de Viorica Niscov
Traducerile din engleza de Simona Reghintovschi
Nr. de pagini: 404
Greutate: 4 kg
Pret: 499 lei
Editura TREI
O CARTE CARE A RAMAS SECRETA TIMP DE 80 DE ANI – CHEIA OPEREI LUI JUNG
Editura TREI publica in premiera in Romania – CARTEA ROSIE (The Red Book) de C. G.Jung. Cartea contine ilustratiile color ale autorului, are un format special (30×40 cm) si se va gasi in librarii incepand cu data de 1 septembrie 2011.
"Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti" C. G. Jung
Acestea sunt cuvintele psihologului C.G. Jung scrise in 1957, in care se refera la deceniile cand a lucrat la Cartea Rosie, din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste 80 de ani de existenta ei, Cartea Rosie nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului jungian larg, discipolilor si succesorilor lui Jung.
Publicarea Cartii Rosii ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei.
Acest facsimil al Cartii Rosii reveleaza nu numai o minte extraordinara in actiune, ci si mana unui inzestrat artist si caligraf. Presarate printre mai bine de doua sute de pagini ilustrate extrem de atragator, gasim picturi ale caror influente se intind din Europa, Orientul Mijlociu, si Orientul Indepartat, pana la arta naiva a lumii noi. Cartea Rosie este, precum Cartea orelor lucrata de mana in Evul Mediu, unica. Atat in privinta locului ei in cadrul dezvoltarii lui Jung, cat si ca opera de arta, publicarea ei marcheaza o mare cotitura.
Exista putine lucrari nepublicate care au exercitat deja asemenea efecte extinse asupra istoriei intelectuale si sociale a secolului XX ca Liber Novus (Cartea Noua) sau Cartea Rosie.
Pentru mai multe informatii accesati aici urmatorul link.