in Bucuresti
Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO au lansat, miercuri, cartea "Cariera – substantiv feminin" şi un spot video de prezentare a poveştilor femeilor de succes, cu această ocazie începând şi campania de promovare care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare.
Cartea "Cariera – substantiv feminin" prezintă poveştile de succes a 32 de femei care au reuşit să îmbine cariera cu viaţa profesională.
Cartea, lansată în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", cofinanţat din Fondul Social European, a fost tiparită într-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct şi 500 vor fi date în cadrul conferinţelor regionale.
Managerul de proiect SIVECO, Rodica Papadopol, a declarat, miercuri, că cele 32 de femei au fost selectate din peste 800 de poveşti de succes, iar cartea va fi lansată în toate cele opt regiuni de dezvoltare, de luni urmând să înceapă şi o campanie media pentru întărirea mesajului transmis: femeile pot îmbina viaţa de familie cu cariera.
În cadrul proiectului a fost lansat şi un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmând să ajungă la un public ţintă de 300.000 de femei din mediul rural şi urban.
Adriana Săftoiu – fost purtător de cuvânt la Guvern şi Preşedinţie şi fost deputat, Uca Marinescu – prima româncă în Antarctica şi prima femeie din România care a ajuns la ambii Poli, Laura Codruţa Kovesi – prima femeia care a ocupă funcţia de procuror general al Romaniei, Aurelia Vişinescu – cel mai cunoscut oeonolog femeie, Aida Catană – consilier fonduri europene, Andreea Paul – doctor în economie şi fost consilier economic al primului ministru, Magda Matache – director executiv al Romani Cris şi cea mai cunoscută militantă pentru drepturile femeilor rome, Doina Baciu – directorul ICI şi cea mai cunoscută femeie din domeniul informaticii care a inovat acest domeniu în România sunt doar câteva dintre femeile care îşi spun povestea în carte şi care au participat la conferinţa şi dezbaterea organizate în Bucureşti.
Temele abordate în cadrul dezbaterii au fost: şansele de afirmare profesională a femeilor, modalităţi concrete de asigurare a egalităţii de şanse şi modalităţi de reconciliere a carierei cu viaţa de familie.
"Partenerii au analizat în cadrul proiectului poveştile de succes ale femeilor aflate în funcţii de conducere în instituţii publice, companii, consilii de administraţie, asociaţii patronale şi neguvernamentale, precum şi ale unor personalităţi publice. În urma acestei analize au fost realizate interviuri cu 32 de femei de succes care au fost reunite într-o carte, intitulată
El a amintit că printre cele 32 de femei intervievate se află şi Mariana Nicolesco, Gabriela Szabo, Hilda Peter, Irina Sanda Cajal Marin, Nadia Comăneci, Roberta Anastase, Ozana Oancea, Veronica Savanciuc, Lia Olguţa Vasilescu, Simona Măierean, Anca Munteanu, Camelia Raţă, Corina Badea, Corina Martin, Cornelia Aurelia Coman, Gabriela Varvara, Ioana Mădălina Lupea, Lucia Morariu, Maria Frangeti, Maria Grapini, Mihaela Rozor, Nicoleta Niculescu, Simona Miculescu şi Violeta Zenovia Ţăran.
"Vreau să vă spun că răspunsurile lor sunt de o varietate şi ea caracteristică femeilor. De la abordările tranşante, clare, de business, până la cele explicative, pline de patos, emoţionale, uneori chiar filosofice. În unele cazuri, poveştile lor de succes dezvăluie lucruri inedite, despre care nu s-a ştiut şi scris până acum. La multe dintre femeile intervievate apare formularea
Reprezentativitatea naţională, realizările deosebite în privinţa reconcilierii carierei cu viaţa de familie, implicare în acţiuni de responsabilitate socială a întreprinderilor şi acţiunile personale de promovare a femeilor şi a drepturilor lor sunt câteva dintre criteriile de care s-a ţinut cont în alegerea femeilor de succes.
Conferinţele din cadrul campaniei de promovare a cărţii şi a spotului TV vor fi organizate în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare şi vor avea drept scop prezentarea cărţii, a spotului, precum şi discutarea unor subiecte ca: şansele de afirmare profesională a femeilor, modalităţi concrete de asigurare a egalităţii de şanse, modalităţi de reconciliere a carierei cu viaţa de familie.
Proiectul "Şanse egale pentru cariere de cucces" este derulat de SIVECO România S.A., Agenţia de presă Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.