în cadrul celei de-a doua ediţii a programului „Bucureştiul Respiră”
Menţinându-şi promisiunea pentru un Bucureşti mai verde, CARPATCEMENT HOLDING a continuat refacerea Centurii Verzi a capitalei plantând, în cadrul celei de-a doua ediţii a programului Bucureştiul Respiră, un teren de 28,000 de metri pătraţi în comuna Copăceni, judeţul Ilfov.
Programul a fost implementat în parteneriat cu Asociaţia Experţilor de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Administraţia Naţională “Apele Române” Giurgiu şi SC RER ECOLOGIC REBU SA.
„Am încheiat cu bine a doua parte a unui program frumos, de suflet pentru noi, prin care ajutăm la crearea unui Bucureşti mai verde. Dintr-un loc plin de deşeuri am creat aproape 30,000 de metri pătraţi de pădure, de care ne vom putea bucura şi noi, şi generaţiile viitoare. Sperăm ca demersul nostru să fie sprijinit şi la anul de cât mai multe companii, iar comunităţile locale să se implice în extinderea zonelor verzi, peste tot în ţară”, a declarat Bogdan Arnăutu, Communication Manager CARPATCEMENT HOLDING.
Ultimii copaci din pădurea de protecţie de la Copăceni au fost plantaţi pe 14 mai în cadrul unui eveniment la care au participat oficialităţi, reprezentanţi ai presei, angajaţi şi parteneri CARPATCEMENT, dar şi voluntari ai asociaţiei Eco-Sophia, Greenpeace şi angajaţi ai firmelor Colliers International, TNT România, Portland Management şi Leo Burnett & Target.
“Anul acesta am plantat peste 1300 de copaci – salcâm, frasin, tei, sălcioară, plop – şi multe tufărişuri care să delimiteze zona plantată. Plantările vor continua la toamnă, când vom extinde suprafaţa plantată la 30,400 de metri pătraţi şi vom amenaja un părculeţ pe locul unui fost depozit necontrolat de deşeuri”, a declarat Florin Vasiliu, vicepreşedinte al Asociaţiei Experţilor de Mediu.
CARPATCEMENT HOLDING a iniţiat programul „Bucureştiul Respiră” ca răspuns faţă de diminuarea drastică din ultimii ani a Centurii Verzi a capitalei, formată din păduri de protecţie care au menirea de a reîmprospăta aerul, în timp ce împiedică praful să intre în oraş. Contribuţia financiară a companiei în acest an pentru programul „Bucureştiul Respiră” s-a ridicat la 55.000 euro, bani utilizaţi pentru elaborarea studiului de specialitate, lucrările pregătitoare, achiziţionarea şi plantarea arborilor şi arbuştilor şi lucrările de întreţinere a perdelei forestiere.
„Bucureştiul respiră” se desfăşoară în perioada ianuarie-decembrie 2007 şi va continua anul viitor prin extinderea în alte localităţi. Programul face parte din platforma „Oraşul respiră”.
{mosloadposition user10}