O analiza rapida a multor job-uri de pe site-urile de profil arata ca a avea carnet de sofer este cel putin un avantaj major la angajare, daca nu chiar o necesitate. Si asta fara a te angaja pe un post de sofer. In realitate, tot mai multe companii includ in fisa postului atributii complexe, iar a putea conduce la nevoie (chiar daca doar ocazional) simplifica procedurile din firma. Un angajat modern trebuie sa cunoasca multe lucruri si sa aiba aptitudini multiple. Pe langa cunoasterea de limbi straine (cel putin la nivel mediu), a avea permis de conducere pare sa devina tot mai important pentru o persoana in cautare de locuri de munca.
Sales – domeniul in care carnetul este extrem de important
Joburile din domeniul vanzarilor sunt cele in care, in mod “traditional”, este necesar ca un angajat sa poate conduce un autovehicul. Insa exista multe alte joburi unde se precizeaza ca, de preferat, candidatul ar trebui sa posede carnet de conducere. In unele cazuri se acorda chiar masina de serviciu, deci a conduce este in avantajul direct al angajatului (care va putea – la unele companii – sa utilizeze automobilul chiar si in interes personal, in afara orelor de serviciu). Evident, masina va fi inclusa in pachetul de beneficii, pentru ca oferta de angajare sa fie si mai tentanta.
Nu ai carnet? Exista solutii
Daca nu ai in prezent carnet de sofer, ai putea cauta scoli de soferi pe odat.ro. In orice oras din Romania exista scoli de soferi care te pot pregati, conform legislatiei, pentru a putea sustine examenul pentru carnet de conducere. In general, categoria B este cea de interes pentru cele mai multe persoane care nu fac din condus neaparat o profesie in sine. Apeleaza la instructori auto cu experienta relevanta in domeniu, care iti pot oferi sfaturi utile in materie de condus.
imagine de pe Pixabay
Pregatirea online te va ajuta la test
Examentul auto este astazi unul dificil, rata de promovabilitate fiind mult mai redusa fata de cea din urma cu 10-20 de ani. Examenul teoretic se sustine pe un computer, pe baza unei aplicatii speciale. Ideal este sa te asiguri ca poti face fata acestui examen prin teste online, competarea de chestionare pe site-uri specializate in acest domeniu. Chestionarele sunt foarte asemanatoare cu cele din momentul examenului, astfel ca te vor pregati inclusiv pentru a intra in “atmosfera” specifica testului si pentru a mai scapa de emotii.
Cariera oricarei persoane poate evolua mai bine daca exista astfel de “extra-optiuni” in CV-ul personal. Oricat de bun ai fi pe specializarea ta, trebuie sa te gandesti la concurenta din domeniu. Angajatorul analizeaza toata CV-urile primite si, daca are ocazia, alege astfel incat sa angajeze o persoana “multifunctionala”, flexibila, care isi poate indeplini indatoririle in diverse contexte.
foto header Pixabay