Creativitatea, tehnica, emoția și măiestria în bucătărie au fost elementele principale ale ediției de ieri seară, în care concurenții au trebuit să își dovedească priceperea în mânuirea ciocolatei.
Ediția Bake Off România de aseară a adus în fața telespectatorilor rețete savuroase pe bază de ciocolată. Cel mai senzual ingredient, ciocolata, a scos la iveală emoții și a ridicat nivelul tensiunii pentru cei 9 concurenți rămași în concurs, aducând cu sine și o nouă eliminare: Carmen.
Bake Off România a fost urmărit de aproximativ 1.3 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:30. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, Bake Off România a fost lider de audiență, obținând 9.3 puncte de rating și 21.4% share.
Probă de semnătură le-a oferit concurenților libertatea creativă de a pregăti orice desert doresc ei pe bază de ciocolată, care să uimească jurații. Greșelile nu au mai fost trecute ușor cu vederea de Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu. Tartă cu ciocolată și zmeură, torturi de ciocolată, molleux au chocolat cu aromă de cimbrișor sau chiar caviar de zmeură, toate au fost pregătite cu pasiune, pentru a merge mai departe în competiție. Robert a reușit să impresioneze jurații folosind una dintre cele mai spectaculoase tehnici din bucătăria moleculară, sferificarea, pentru a crea caviarul de zmeură. Irina, cea care a câștigat insigna cofetarul săptămânii ediția trecută, a reușit să dezamăgească juriul la această probă, iar privirea lui Alex a intimidat-o până la lacrimi: „Mi-ai zis că sunt tot timpul nemulțumit. Ce ar trebui să mă mulțumească de aici?!”, i-a spus el. Cei care au reușit să se remarce la această probă au fost: Robert, Daniel și Mihaela.
Proba tehnică a fost oferită de Simona, care a ales să le testeze concurenților îndemânarea cu un tort format din blat și trei straturi de mousse: ciocolată neagră, cu lapte și albă: „Cea mai complicată este stratificarea mousse-ului. După fiecare strat trebuie introdus tortul la congelator. Eu abia aștept să jurizăm!”. La această probă, toți concurenții trebuie să livreze același produs, iar presiunea a început să crească din ce în ce mai mult la mesele de lucru. Temperarea ciocolatei a creat panică între concurenți: „Gata, am pierdut-o, a ajuns la 70 de grade, nu mai am ce sa îi fac!”. Lucrul contra timp i-a făcut pe concurenți să lase formele pe torturi, însă la nivel de aspect, aproape toți au reușit să prezinte un produs bun. Pe primele trei locuri s-au clasat Irina, Daniel și Erika.
Proba de creativitate a fost una plină de emoții și lacrimi de dor. Iulia Vântur le-a adus concurenților fotografii cu cei dragi și gânduri bune de acasă. Cu încurajările proaspete în minte, cei nouă au avut de preparat un desert pentru cei pe care îi iubesc. Ei s-au mobilizat și au încercat să pună în farfurii toată dragostea de care sunt capabili. Pe mesele de lucru au început să apară deserturi uimitoare, însă și o porție de spaghete cu bacon și sos de roșii, bineînțeles, reinterpretate din ciocolată: „Combinate toate, cu sos, au gust de spaghete!”, a spus Alex. Daniel a reușit să cucerească jurații prin preparatul său, câștigând și insigna de cofetarul săptămânii, pentru a doua oară: „Cel mai bun desert pe care l-am gustat de la începutul competiției!”, a spus Tudor impresionat.
Proba eliminatorie le-a pus la grea încercare pe Marinela, Ionela și Carmen, care au avut de reinterpretat amandina. În doar două ore, ele au trebuit să dea o nouă formă unui clasic al cofetăriei. Cea care nu a reușit să impresioneze jurații, nici prin gust, nici prin aspect, a fost Carmen: „Nu văd nicio particularitate. Este o amandină cum găsim peste tot. Nu se simte nici piperul!”, a spus Tudor. Vestea a făcut-o pe Carmen să cedeze emoțiilor copleșitoare, însă și-a revenit rapid pentru a-și lua rămas bun de la colegii ei.
Săptămâna viitoare, luni, de la 20:30, numai la PRO TV, la Bake Off România, muzica și dansul își vor face loc între momentele tensionate, iar Oana Cuzino va fi alături de cei opt concurenți rămași pentru a le oferi o nouă provocare creativă.