Cargill crede cu tărie că toate comunitățile pot prospera în armonie cu mediul înconjurător. De aceea, în fiecare an, Ziua Pământului este o oportunitate extraordinară pentru companie de a reitera dedicarea sa față de dezvoltarea durabilă. De această dată am marcat evenimentul alături de locuitorii din Munteni, județul Galați. Cu sprijinul partenerului strategic al Cargill din zonă, Compania Oprea SRL, și Junior Achievement am organizat o plantare de copaci și o lecție educativă despre mediu pentru copiii de la școala locală din satul Ungureni.
La această acțiune a participat întreaga comunitate, de la mic la mare, într-un efort comun de a planta 7500 de salcâmi pe un teren cu risc ridicat de eroziune. Aceștia au fost ajutați de 40 de voluntari Cargill, partenerii locali Munprod SRL, Vasilie Valentin Gabriel PFA, Postolache Dănuț PFA dar și de reprezentanți ai autorităților locale.
Mai mult, 30 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 din satul Ungureni au participat la o lecție educativă despre mediu, organizată de voluntarii Cargill și Junior Achievement. Acest gen de activitate are rolul de crește conștientizarea asupra importanței protecției mediului. Copiii, alături de Junior Achievement, au identificat acțiuni și măsuri pe care fiecare dintre ei le-ar putea lua pentru o dezvoltare durabilă a comunităților în care trăiesc.
“Ne continuăm angajamentul de a ajuta comunitățile să se dezvolte, pentru că nu putem prospera fără obiective și eforturi comune. Iar obiectivele Cargill au la bază comunitățile în care compania își desfășoară activitatea și oamenii cu care colaborează. Aceste activități în sprijinul protecției mediului reprezintă o continuare a vocației și tradiției noastre în ceea ce privește responsabilitatea socială“, a declarat Diana Ojică, Președinte al Comitetului CSR Cargill.
De asemenea, cu această ocazie, Cargill reafirmă importanța dezvoltării parteneriatelor strategice locale. Cele două silozuri Cargill din regiune, de la Frunzeasca și Independența, vin în sprijinul fermierilor locali și au dovedit că sunt un mecanism valoros pentru siguranța recoltelor lor, adăugându-se la varietatea de servicii pe care compania le oferă: pornind de la distribuția de inputuri agricole necesare înființării culturilor (semințe, îngrășăminte, produse pentru protecția plantelor) cu plata la recoltare, până la soluții pentru valorificarea recoltei și pentru gestionarea riscului reprezentat de volatilitatea prețurilor la produsele agricole.
“Contribuția adusă de Cargill atât la nivel economic cât și social a dovedit până acum seriozitatea acestui parteneriat. Suntem încântați să participăm astăzi la acest eveniment, confirmând astfel angajamentul nostru de a prospera în mod sustenabil alături de comunitatea noastră“, a adăugat Ștefan Oprea, Compania Oprea SRL.
Despre Cargill
Cargill furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume. Împreună cu fermierii, clienţii, autorităţile guvernamentale şi comunităţile ajutăm oamenii să prospere aplicând cunoştinţele noastre şi cei 150 de ani de experienţă. Avem 143.000 de angajaţi în 67 de ţări, care se angajează să ofere hrană oamenilor într-un mod responsabil, reducând impactul de mediu şi îmbunătăţind comunităţile în care trăim şi muncim. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi Cargill.com şi News Center.
Cargill în România
Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, aproximativ 600 de angajaţi în 17 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi //www.cargill.ro.
Despre Junior Achievement
Junior Achievement România, organizaţie non-profit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 189.000 elevi din peste 1.200 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi sunt susţinute financiar şi cu consultanţă de către comunitatea de afaceri. Informaţii suplimentare sunt disponibile la: www.jaromania.org.
Proiectele de responsabilitate socială ale companiei Cargill
Septembrie 2014 – Parteneriatul dintre Cargill și OvidiuRo a continuat activ, în baza misiunii comune de implicare în dezvoltarea comunităților sărace din România. Cargill și-a extins susținerea din Podari, judeţul Dolj şi în Tîmboeşti, județul Vrancea. În cei trei ani de când Cargill susține comunitatea din Podari, 87% dintre copiii săraci au avut prezență zilnică. Acest model de succes a determinat compania să răspundă solicitării OvidiuRo și să-i susțină și pe copiii din Tîmboești.
Iunie 2014 – Pentru al patrulea an, Cargill s-a alăturat echipei „Let’s do it Romania!” în cadrul unei acțiuni de curățare a malurilor Dunării și a zonelor aflate pe cursul principalilor afluenți.
Aprilie 2014 – Cargill a desfășurat o acțiune de responsabilitate socială, sprijinind comunitatea din Ghergani, parte din orașul Răcari, județul Dâmbovița. Împreună cu primăria din localitate și partenerii de nădejde de la Junior Achievement, voluntari Cargill din mai multe țări și-au unit forțele și au construit un loc de joacă pentru copiii de la grădinița din Ghergani. Micuții au participat și la o lecție informativă susținută de Junior Achievement, sub forma unei povești interactive despre strângerea de fonduri necesare acestei activități.
Implicându-se cu entuziasm în jocul propus, copiii au venit cu soluții creative în sprijinul construcției spațiului de joacă. De la desene cu prăjituri pentru vânzare până la discuții despre organizarea unui maraton în localitate, toate ideile au fost aplaudate la scenă deschisă.
Martie 2014 – Peste 80 de voluntari Cargill, împreună cu Junior Achievement și partenerii locali de la primăria comunei, Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă au transformat un teren aflat într-un proces avansat de eroziune din localitatea Ștefan cel Mare, județul Neamț într-o viitoare pădure de salcâmi, plantând peste 7500 de copaci.
Aprilie 2013- Angajații Cargill din România au sărbătorit Ziua Pământului desfășurând o altă activitate „verde” pentru comuna Bucu, județul Ialomița. Peste 40 de voluntari din cadrul Cargill, împreună cu voluntarii de la Gardienii Terrei și copiii de la Şcoala Generală “Sfântul Ierarh Nicolae” au plantat peste 1000 de copaci, pe un teren aparținând Primăriei Bucu, de peste 2 ha, aflat în vecinătatea silozului pe care Cargill îl deţine în localitate.
Septembrie 2013—Cargill a făcut parte din echipa "Let’s Do It, Romania" din acest an. Mai bine de 40 de angajaţi Cargill s-au înscris ca voluntari pentru a susţine campania de curăţenie în Turnu Măgurele, județul Teleorman.
Anii școlari 2011 – 2012 si 2012 – 2013 – Cargill sprijină comunitatea din Podari, Dolj, sponsorizând, pentru al doilea an consecutiv, proiectul implementat de OvidiuRo, Fiecare copil în grădiniţă, pentru această comunitate. Cargill a pus bazele în 2011 unui parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo ce are ca obiectiv oferirea unor şanse egale la educaţie copiilor din Podari.
La iniţiativa Cargill, acest program a fost implementat pentru prima dată şi în judeţul Dolj, rezultatele fiind impresionante. Contribuţia din partea Cargill în valoare de 25.000 de dolari a acoperit costurile pentru sprijinirea părinţilor, sub forma tichetelor sociale, salariul asistenţilor sociali, materialele educaţionale, programul de vară din anul 2011, două programe de vară în anul 2012 şi o parte destinată instruirii şi îndrumării oferite de Asociaţia OvidiuRo. Rezultatele impresionante din primul an (în medie, 87% din cei 65 de copii preşcolari înscrişi în program au frecventat cursurile în mod regulat), au determinat compania Cargill să continue investiţia în programul Fiecare copil în grădiniţă şi în anul şcolar 2012-2013.
Septembrie 2011 – Cei 24 de manageri Cargill Europe şi-au unit forţele pentru a susţine comunităţile din Alexandria şi Videle. După două zile de muncă asiduă, liderii, împărţiţi în două echipe, au reuşit să renoveze un apartament pentru copiii cu dizabilităţi, restaurând de asemenea şi o grădină pentru vârstnici.
Septembrie 2011 – Cargill a făcut parte din echipa "Let’s Do It, Romania" din acest an. Mai bine de 40 de angajaţi Cargill, împreună cu familiile lor s-au înscris ca voluntari pentru a susţine campania de curăţenie în judeţul Sibiu, din anul 2011.
Aprilie 2011 – Cargill a celebrat Ziua Pământului, colaborând cu autorităţile locale pentru a susţine dezvoltarea satului Independența din judeţul Galaţi şi construirea unui parc natural şi a unui loc de joacă în apropierea şcolii din localitate.
Octombrie 2010 – Cargill a susţinut liceul “Sandu Aldea” prin modernizarea unui laborator de ştiinţe ale naturii şi donând echipament de agricultură.
Septembrie 2010 – Cargill a colaborat cu World Vision pentru a iniţia un program de 4 ani ce promovează educaţia elevilor în zonele rurale. În această privinţă, Cargill s-a angajat să ofere burse în valoare de 128.000 de dolari.
August 2010 – Cargill a făcut echipă cu Asociaţia OvidiuRo şi a organizat 5 şcoli de vară pentru copiii defavorizaţi din judeţul Ialomiţa şi cursuri de pregătire pentru profesorii din zonă.
Iunie 2009 – Angajaţii Cargill din Căzăneşti au construit un teren de fotbal şi un loc de joacă pentru şcoala din localitate. Proiectul a fost finalizat după 350 de ore de voluntariat, fondurile fiind colectate de salariaţii Cargill din vânzarea unor calculatoare.