In mod cert, implantul dentar este o solutie viabila pentru cei care in diferite conditii si-au pierdut unul sau mai multi dinti. Informatia este esentiala si in cazul unei astfel de interventii, in principiu facand diferenta intre o clinica cu experienta si o alta de care alti pacienti nu prea au fost multumiti. In plus, un pacient bine informat va sti ce presupune un astfel de tratament, cat dureaza si care sunt principalele elemente care contribuie la pretul total al implanturilor.
Pretul unui implant dentar este un punct esential pe lista in momentul in care se alege clinica sau cabinetul la care sa se faca un astfel de tratament. Constientizand acest aspect sensibil, draristide.ro a considerat necesar sa-si informeze pacientii in legatura cu elementele care contribuie la stabilirea pretului final.
sursa foto
In eventualitatea in care pacientul are nevoie de tratament anterior implantului pretul total al interventiei va fi mai mare
Ce inseamna concret acest lucru? In cadrul primei vizite la cabinet, medicul stomatolog va face un consul de rutina, in cadrul caruia va constata care este starea de sanatate generala a cavitatii bucale si a danturii.
Daca, de exemplu, pacientul si-a pierdut unul sau mai multi dinti sau daca in golurile pe care le au s-au format infectii.
Este simplu de inteles ca pentru un singur implant dentar pretul va fi mai mic decat daca ar fi necesar sa se faca mai multe implanturi. Pe de alta parte, daca exista infectii, stomatologii trebuie sa lucreze intai pentru a le indeparta. De cele mai multe ori, pacientii trebuie sa ia antibiotice, urmand ca abia apoi, specialistii sa poata incepe sa curete golurile din care au cazut dintii naturali. In mod cert si aceasta interventie anterioara implantului are un cost suplimentar.
Materialele utilizate in timpul interventiei de implant dentar au un grad de calitate diferit, in consecinta si preturi diferite
Pe lista detaliilor care mai cantaresc mult in privinta stabilirii pretului unui implant dentar se numara si calitatea materialelor pe care medicii le folosesc in timpul tratamentului.
Implanturile trebuie sa fie unele de calitate, pentru a rezista bine pe termen lung si in acelasi timp sa fie biocompatibile cu organismul pacientilor, pentru a fi acceptate cat mai usor de corp:
- titanium – majoritatea tipurilor de implanturi sunt lucrate din acest material extrem de bun, care ajuta la obtinerea unor rezultate minunate;
- zirconiul – este de asemenea un material biocompatibil cu organismul uman, are o rezistenta sporita si nu provoaca alergii.
Alte elemente care determina costul final al unui implant dentar
De asemenea, costul final al implantului dentar este determinat si in functie de urmatoarele aspecte:
costul de productie – radacinile artificiale pentru dinti nu pot fi realizate decat cu ajutorul unor tehnici computerizate de ultima generatie. Mai mult specialistii in domeniul medical trebuie sa se ocupe de procese electrice complicate si complexe, dar si de teste care sa dovedeasca faptul ca structurile obtinute sunt eficiente. Prin urmare, costurile de productie ale implanturilor sunt luate in calcul cand vine vorba despre preturile finale pe care trebuie sa le plateasca pacientii;
- radiografie dentare – interventia pentru implant dentar nu se poate realiza fara o radiografie anterioara, intrucat cu ajutorul radiografiilor panoramice, medicii pot vedea toate detaliile necesare pentru a se ocupa de tratamente in mod eficient. De exemplu, datorita radiografiilor, stomatologii pot descoperi daca trebuie sa faca pacientilor aditie de os sau de membrane speciale;
- manopera – in functie de experienta si renumele pe care il au, aceasta presupune un cost mai mare sau mai mic.
Toate elementele mentionate anterior contribuie la stabilirea preturilor pe care trebuie sa le plateasca pacientii pentru implanturi dentare, insa fiecare banut merita! Dupa implant dentar vor putea manca fara probleme, vor putea vorbi fara sa se jeneze si vor putea zambi oricat de larg isi doresc!