Autoarea română, Irina Binder, pe locul 5 în topul general al celor mai bine vândute titluri în România
Agnes Martin-Lugand, scriitoarea franceză cu o poveste de autor uimitoare, a reușit în 2018 să domine topul vânzărilor de carte pe elefant.ro cu titlul său best-seller Oamenii fericiți citesc și beau cafea. Conform clasamentului întocmit de elefant.ro, pe podium s-au mai clasat Jojo Moyes cu titlul Eu și totuși alta, cartea a treia din trilogia Înainte să te cunosc și Yuval Noah Harari cu Sapiens. Scurta istorie a omenirii. Volumul Origini, al autorului Dan Brown s-a situat pe poziția a patra în vânzările anuale pe elefant.ro.
Între primele zece titluri preferate de români se mai află misterioasa Elena Ferrante cu Prietena mea genială și fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama cu autobiografia sa denumită simplu Povestea mea.
În clasamentul autorilor români, titlul cel mai citit al anului 2018 a fost Străinul de lângă mine, scris de Irina Binder. Autoarea este prezentă, de altfel, cu același titlu, în topul primelor 5 cărți preferate de români în 2018.
Cartea Irinei Binder este urmată în clasamentul autorilor români de Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler și controversata scriere Spovedania unui preot ateu, volum semnat sub pseudonimul Ion Aion de către un fost preot buzoian.
Clasamentul autorilor români este completat de Andrei Ciobanu cu Suge-o, Andrei! și Ioana Chicet-Macoveiciuc, cu romanul Ziua în care la celălalt capăt al iubirii nu a mai fost nimeni. Autoarea s-a remarcat în ultimii ani nu doar prin popularul blog Prințesa Urbană, dar și prin activitățile sale în parenting. Printre primii zece autori români cu cele mai bine vândute volume îl regăsim și pe Radu Paraschivescu cu Două mături stau de vorbă. Scene românești și pe Lucian Boia cu De la Dacia antică la Marea Unire. De la Marea Unire la România de azi.
“În 2018, pasionații de lectură de pe elefant.ro s-au orientat ca și în anii precedenți foarte mult către ficțiune, preferând titlurile care sunt best-seller și la nivel extern. Ne bucură însă să vedem că, la un an după introducerea catalogului de carte în limbă străină, tot mai mulți cumpărători aleg să citească volumele în limba engleză, de altfel și oferta în acest segment fiind mult mai generoasă decât cea în limba română. În acest an ne propunem să ajungem la un portofoliu de peste un milion de cărți în limbă străină, dând astfel posibilittaea tuturor românilor să intre rapid în posesia oricărui titlu pe care doresc să îl citească”, explică Adrian Dinu, director comercial la elefant.ro.