WWF Program Dunare-Carpati Romania a organizat conferinta de presa pentru lansarea Campaniei Earth Hour 2009.
Anul acesta Romania se va alatura pentru prima data oficial acestei campanii, eveniment international, care are ca scop atragere atentiei asupra incalzirii globale a planetei si care a reusit sa mobilizeze un miliard de persoane in toata lumea.
Evenimentul va avea loc sambata 28 martie intre orele 20.30 si 21.30, oameni si institutii de pe tot globule vor stinge luminile intr-un gest simbolic, Romania enumerandu-se printre cele 60 de tari, iar: Bucurest, Timisoara, Iasi, Brasov, Tulcea, Botosani, se vor alatura celor 1000 de orase participante din toata lumea. Astfel timp de o ora vor fi stinse cladiri importante din simbol din capitala si din tara.
Anul trecut rezultatul evenimentului a fost peste asteptarile organizatorilor, Dispeceratul Energiei inregistrind o reducere de energie de peste 100-150 megawati, echivalentul a aproximativ un million si jumatate de becuri.
Programul WWF Dunare-Carpati a fost infiintat in anul 1989 cu scopul de a derula proiecte de conservare, refacere, si administrare a zonelor care includ fluviul Dunarea si muntii Carpati.
WWF considera ca aceste zone fac parte dintre cele mai importante 200 eco-regiuni din lume, datorita diversitatii ei biologice.
Pe cei 2800 km pe care ii parcurge Dunarea, sunt traversate 10 tari si 4 capitale, iar 20 milioane de oameni sunt dependenti de aceasta pentru traiul de zi cu zi.
Muntii Carpati se intind pe cuprinsul a sapte tari, adapostind cea mai mare populatie da animale salbatice carnivore din Europa, precum si zone de paduri naturale intinse.
Bucuresti, 09.03.2009 {mosloadposition user10}