La începutul lunii martie a acestui an, a fost publicat Calendarul pe 2006 al evenimentelor din Sibiu. Calendarul a fost pregătit de către Programul de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (EDS) finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cooperare cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu (AJTS).
Publicaţia cuprinde informaţii cu privire la data şi locul de desfăşurare a evenimentelor, o scurtă descriere a acestora, date de contact ale organizatorilor, precum şi ilustraţii menite să înfăţişeze esenţa Sibiului turistic.
Editat atât în limba română, cât şi în limba engleză, calendarul îşi doreşte să promoveze imaginea judeţului Sibiu în ţară şi în străinătate, mediatizând evenimentele cultural-folclorice pentru atragerea turiştilor. De asemenea, pe spatele calendarului există o hartă a judeţului Sibiu, cu zone în care au loc evenimentele prezentate. Calendarele vor fi distribuite gratuit către agenţiile de turism, asociaţiile şi instituţiile dornice să promoveze Sibiul turistic atât în ţară, cât şi în străinătate.
„Odată ce ai ajuns la Sibiu e imposibil să nu te îndrăgosteşti de aceste locuri! Si de ce ai încerca să te opui? Sibiul are ceva pe gustul tuturor: de la istoria care respiră prin zidurile medievale, la arta contemporană şi edificii moderne, de la muntele care e la picioarele tale, la străzi pavate cu piatră de râu, de la sărbători câmpeneşti cu cântec şi joc la spectacole de teatru din lumea largă. Sibiu e un loc al multiculturalităţii, o intersecţie a drumurilor românilor, saşilor, ungurilor şi romilor. Oricând ai veni, oricât de des, Sibiul reuşeşte să te surprindă prin ceva nou, neaşteptat, facându-te să te îndrăgosteşti din nou, ca la prima întâlnire!” După această invitaţie lansată pe prima pagină, cititorii vor face cunoştinţă cu lumea obiceiurilor, a tradiţiilor şi a evenimentelor specific sibiene.
EDS este un program de cinci ani destinat dezvoltării şi întăririi întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (MIMM) în România şi îmbunătăţirii mediului economic şi de afaceri în general – cu finanţare din partea USAID. Programul este administrat de către Consorţiul CHF, organizaţia coordonatoare fiind CHF International, asistată de Citizens Development Corps şi Booz Allen Hamilton. Unul dintre obiectivele acestui program este promovarea României ca destinaţie turistică. Prin sprijinul acordat turismului, CHF şi partenerii săi vor ajuta la pregătirea României pentru a beneficia de avantajele integrării în UE şi pentru a face faţă pe pieţele comunitare şi internaţionale.
CHF International România este reprezentanţa naţională a CHF International, organizaţie americană privată, non-profit, de dezvoltare internaţională, având proiecte în 35 de ţări din întreaga lume. Din 1994, CHF Internaţional România a implementat programe orientate spre dezvoltarea economică a comunităţilor, printr-un model unic de combinare a accesului la credite cu asistenţa directă pentru microîntreprinderi şi IMM, colaborarea cu peste 45 de asociaţii de afaceri şi asociaţii de proprietari, realizarea de parteneriate public-private şi reformă legislativă.
{mosloadposition user10}