Sediul Primăriei Municipiului Sibiu se va transforma în perioada 29 septembrie – 14 octombrie într-o sală de spectacole. După ce, pe întreg parcursul anului 2007 a găzduit numeroase expoziţii şi evenimente culturale, sediul nou din Piaţa Mare va fi locul de desfăşurare a unui spectacol unic: DON’T LOOK BACK al companiei britanice Dreamthinkspeak. Evenimentul este organizat de Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, British Council, Teatrul Naţional Radu Stanca şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu sprijinul Primăriei Sibiu. Acest spectacol impresionant va întregii seria manifestărilor de calitate din cadrul Programului Sibiu 2007.
DON’T LOOK BACK este un spectacol deosebit, creat în urmă cu cinci ani de Tristan Sharps, directorul artistic şi fondatorul celebrei companii de teatru britanice Dreamthinkspeak. Inspirat de mitul lui Orfeu si Euridice, fiecare reprezentaţie este unică, întrucât spectacolul este strâns legat de locaţia în care se desfaşoară. Până în momentul de faţă, DON’T LOOK BACK a fost produs în 9 amplasamente diferite, de la un conac georgian nefolosit din Brighton, un complex de arte din Bracknell, la Somerset House, fostul registru englez pentru naşteri, decese şi căsătorii din Londra. Piesa a fost recent pusă în scenă într-un conac din Slovenia, la o veche fabrică de hârtie din Moscova şi în fostul Hotel Majestic din Kuala Lumpur.
„DON’T LOOK BACK este o călătorie în trecut. Pe măsură ce ratăceşti prin camerele, coridoarele, holurile şi casa scărilor magnificei Primării a oraşului Sibiu, vei experimenta o acumulare de sunete, umbre, şoapte, peisaje modelate, fragmente muzicale şi secvenţe de film, exprimând o stare onirică în crescendo, care zăboveşte pentru multă vreme în subconştient. În splendida Primărie a Sibiului ni s-a acordat acces fără precedent la multe dintre zonele ascunse ale clădirii, inclusiv în labirintul din subsol, necunoscut până acum publicului […] Primăria este locul perfect pentru producţie.” a declarat Tristan Sharps care pregăteşte acest spectacol încă din primăvara acestui an.
„Alegerea locului de desfăşurare a spectacolului nu a fost deloc întâmplătoare. Un oraş îmbibat de cultură cum este Sibiul, în care orice activitate obişnuită devine o manifestare artistică nu putea să nu ofere o “scenă” pe măsură. Impresionantul sediu al Primăriei l-a fascinat de la început pe Tristan. El a venit cu propunerea şi noi l-am sprijinit. Mi-a plăcut ideea de a oferi sibienilor posibilitatea să viziteze Primăria şi în calitate de simpli spectatori.” a declarat primarul Klaus Johannis.
În perioada 29 septembrie – 14 octombrie, vor avea loc 14 reprezentaţii, în fiecare zi, începând cu ora 20.00. Intrarea la spectacol se va face în grupuri de câte trei persoane, la interval de cinci minute. Durata unei reprezentaţii va fi de aproximativ 1 oră. Pentru rezervări: Adrian Tibu, contact: adrian2007@sibiu.ro sau la numărul de telefon: 0730/250.777
Sediul nou al Primăriei Muncipiului Sibiu este amplasat în partea de nord-vest a Pieţei Mari din Municipiul Sibiu, în zona în care pătrund fluxurile de circulaţie dinspre strada Samuel Brukenthal şi Piaţa Mică. Parcela pe care se află imobilul ocupă din punct de vedere urbanistic o poziţie privilegiată în ansamblul pieţelor medievale ale oraşului realizând legătura dinspre Piaţa Mare, Piaţa Mică şi strada Samuel Brukenthal.
Construcţia este unul dintre ultimele imobile apărute în ansamblul medieval al oraşului, în anul 1906, ca sediu al Băncii de Credit Funciar, fiind primul edificiu din această zonă care apare de la început ca sediu de bancă. Construcţia este inclusă în rezervaţia de arhitectură – Cetatea Sibiului.
Municipalitatea a demarat ample lucrări de reabilitare şi modernizare a sediului nou al Primăriei în anul 2003. Lucrările s-au desfăşurat în două etape: prima etapă a inclus reabilitarea şi modernizarea clădirii deja existente iar cea de-a doua etapă a fost mansardarea clădirii, asigurându-se astfel o funcţionalitate sporită. Lucrările au fost încheiate în vara anului trecut. Imobilul se află pe lista monumentelor istorice a Muncipiului Sibiu şi este catalogat drept un simbol al transformărilor majore prin care a trecut Sibiul în ultimii ani, apreciat de turiştii străini şi români deopotrivă.
{mosloadposition user10}