Radio România Cultural vă invită la o nouă ediţie a întâlnirilor Cafeneaua de ştiinţă, sub genericul Frontiera românească a spaţiului cosmic.
În mai 1981, odată cu primul român care ajungea în cosmos, România se plasa, şi ea, pe harta mondială a spaţiului cosmic.
30 de ani mai târziu, în iunie 2011, primul experiment românesc de microbiologie pleca la bordul unei misiuni NASA, iar în februarie 2012, primul nanosatelit construit în România era lansat de o rachetă a Agenţiei Spaţiale Europene. Avea să fie prima misiune a României ca stat membru al acestei organizaţii.
Tot de anul trecut, în constelaţia de sateliţi Galileo există şi Irina, satelitul denumit astfel după Irina Măgureanu, elevă în clasa a cincea, câştigătoarea concursului european de desene cu acelaşi nume.
În 9 aprilie, Cafeneaua de ştiinţă vă invită la „Frontiera românească a spaţiului cosmic”. Acolo unde şi stelele sunt mai aproape !
La Librăria Bastilia, în direct pe Radio România Cultural, dar şi pe internet, la www.culturalazi.ro, între 19.00 şi 21.00.
Partener: Librăria Bastilia.
Realizator şi moderator: Corina Negrea.