· Un eveniment care marchează debutul transformării Bucureștiului prin lucrări uimitoare de artă modernă
· Luca D’Agnese, directorul general al Enel România, și Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului, printre membrii juriului care va selecta câștigătorii unui concurs de artă urbană plin de provocări
Bucureștiul va fi martorul unei transformări în culori, sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 12:00, în Skate Park Tineretului. Zece artiști graffiti talentați vor concura pentru a câștiga marele premiu: oportunitatea de a picta un post de transformare al Enel. Evenimentul marchează lansarea proiectului City of Energy al Enel, menit să transforme stațiile de transformare ale companiei în adevărate opere de artă prin talentul și imaginația tinerilor români. Prin acest proiect Enel contribuie la îmbunătățirea și schimbarea Bucureștiului într-un oraș mai frumos și mai atractiv.
Selectați în urma unui concurs online riguros, cei zece finaliști își vor arăta talentul pe panouri uriașe în timpul unui eveniment care celebrează energia, tinerețea și arta. Bucureștenii sunt invitați, sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 12:00, în Skate Park Tineretului, să admire artiștii, la evenimentul ce reunește muzica, sportul și arta urbană.
Mai mult, va avea loc o demonstrație de skateboarding la care participă cei mai buni skateborderi din București, în timp ce atmosfera va fi întreținuta de DJ renumiți precum Fanas, Camil, Sound Around Sound și Khidja. Gazda evenimentului este MC Vali Bărbulescu. Membrii audienței sunt invitați să participe la “game of skate” – o competiție cu premii pentru cei care imită cel mai bine o figură de skateboarding a unui skateboarder profesionist.
De asemenea, evenimentul marchează primii pași ai Enel România în lumea social media. Cei zece finaliști care concurează în Parcul Tineretului au fost selectați printr-o competiție online desfășurată pe pagina de Facebook a Enel, Enel Sharing Romania, unde au postat interpretarea lor artistică a orașului energiei. Dintre cei zece, cei mai buni patru artiști vor câștiga 2000 de lei și oportunitatea de a-și expune operele de artă pe unul dintre pereții postului de transformare al Enel, între 16 și 18 septembrie.
Din juriul care evaluează lucrările fac parte Luca D’Agnese, director general al Enel România, Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului, Oana Amăricăi, consultant Ministerul Culturii, lector universitar dr. Lisandru Neamțu de la Universitatea de Artă, și artistul graffiti Saddo.
Proiectul City of Energy include o expoziție extraordinară de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentați artiști graffiti din România: Saddo, Sinboy, Heliana, Noper, Pisica Pătrată, Nicu Duță. Lucrările de artă vor fi expuse în septembrie în mai multe locații din București: Piața Charles de Gaulle, Piața Victoriei, Piața Romană, Piața Universității, Piața Unirii, stația de metrou Izvor, Parcul Cișmigiu.
Inițiativa a beneficiat de o campanie media online ce a inclus bannere și Facebook Ads, dar și de parteneriate cu bloggeri și postere offline.
Prin proiectul City of Energy, Enel își confirmă angajamentul de a susține arta și cultura în diferitele forme pe care acestea le iau. Alte inițiative culturale ale Enel în România includ sponsorizarea Festivalului George Enescu, oferind două concerte ale Accademia di Santa Cecilia, iluminarea artistică a Ateneului Român, a Operei din Timișoara și a Statuii lui Mihai Viteazul, expoziția Antonelle da Messina la Muzeul Național de Artă (opera Portret de bărbat), dar și concerte ale violonistului Uto Ughi și soliștilor de muzică pop Shakira, Eros Ramazzotti și Elton John.
Enel este cea mai mare companie energetică din Italia, şi a doua mare companie de utilităţi listată din Europa, după capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în peste 40 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de peste 97,000 MW şi comercializează electricitate şi gaze naturale către 61 milioane de clienţi la nivel global.
Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 4.700 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel a investit în România peste 1,8 miliarde de euro, până în prezent, şi continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.