Noul sezon al celui mai savuros concurs culinar, “Top Chef”, va începe luni, 21 octombrie, de la ora 20:30, la Antena 1. Concurenţii din acest an au poveşti pe măsura experienţelor gastronomice trăite în cele mai luxoase şi bine cotate restaurante din lume.
Pasiunea pentru gătit i-a determinat pe concurenţi să-şi părăsească ţara, prietenii şi familia, pentru a-şi îndeplini visul de a găti în cele mai bune restaurante cu stele Michelin. Unul dintre ei este Alexandru Iacob care la numai 20 de ani a plecat în ţări precum Austria, Germania şi Spania ca să înveţe cele mai iscusite trucuri în bucătărie de la cei mai buni chefi din lume, Paco Morales, Luis Andoni şi Adrian Feran, chefi la restaurante aflate în top 10 al celor mai bine cotate din lume.
Dragostea concurentului faţă de arta culinară are un început cel puţin inedit. La vârsta adolescenţei, Alexandru Iacob a jucat într-un spot publicitar al unui bistro din Iaşi, oraşul său natal, urmând ca la scurt timp să ajungă chef bucătar al restaurantului.
La 26 de ani, Alexandru Iacob se declară un pasionat al bucătăriei avangardiste, pentru că aceasta îi oferă şansa să se joace cu ingredientele şi să le prezinte într-o formă nonconformistă: “Bucătăria avangardistă îmi pune imaginaţia la contribuţie, necesită multă atenţie şi se bazează mult pe detalii. Este artă pură şi asta mă face să trăiesc şi să iubesc bucătăria.”
În restaurantele în care a gătit nu e cunoscut doar ca un simplu bucătar, ci ca bucătarul-artist, pentru că plăcerea în a prezenta mâncarea într-un mod spectaculos şi-a pus amprenta de fiecare dată: “Nu ştiu niciodată cum va arăta în farfurie mâncarea pe care o prepar. Lucrez la aspect până în ultimul moment. Asta nu înseamnă că las gustul pe locul doi, nicidecum, gătitul pentru mine este o artă.” Printre personalităţile pentru care a gătit se numără deţinătorii brand-ului de maşini BMW, Armani şi câţiva membrii ai circului “Cirque du Soleil”.
„Top Chef” va începe luni, 21 octombrie, la ora 20:30, la Antena 1, şi le readuce telespectatorilor în această toamnă cel mai sofisticat şi rafinat format de cooking din lume ce pune pe muchie de cuţit abilităţile a 24 dintre cei mai buni bucătari din România.
{mosloadposition user9}