De vineri până duminică, 23-25 noiembrie, la GoodWine, Târgul Internațional de Vinuri ce se desfășoară la Romexpo, Recaș vine în întâmpinarea clienților săi cu idei noi și sfaturi despre bucataria moleculară, oferite de Alexandru Răzvan, concurent la Top Chef.
În cele 3 zile de târg, la standul Recaș, putem să participăm la lansări de vinuri și degustări de produse premium, exclusiviste. Combinația dintre vin și bucătaria moleculară este fascinantă pentru oricine își dorește să schimbe stilul de viață și să încerce ceva inovator. Bucătaria moleculară este acel tip de gătit care îmbină bucătaria obișnuită cu fizica și chimia, într-un proces menit să dea naștere la noi și inedite feluri de mâncare. Practic, prin procedee chimice, mâncărurilor li se schimbă textura – cartofii îi puteți mânca spumă, carnea poate fi jeleu, iar dulciurile pot fi efervescente. Alexandru Răzvan, singurul chef român cu stagiu la renumitul restaurant El Buli din Spania, va găti la standul Recaș în fiecare zi câte o rețetă moleculară.
Alături de Alexandru Răzvan, vor participa Alex Petricean și Bogdan Alexandrescu, (concurenți) finaliști ai show-ului TV Masterchef, care vor pregăti următoarele rețete: 1. pentru Sole Chardonnay: Cubuleț din carne de porc cu salvie, lămâie și ghimbir/ Piept de curcan cu pepene galben și cremă de alune de pădure; 2. pentru Sole Rose: Tartar de somon cu fructe de pădure/ File de ton în crustă de susan și chilli, iar pentru Solo Quinta: Creveți caramelizați pe pat de polenta cremoasă/ Piept de rață cu chutney de ananas și 5 spices.
La eveniment, Recaș va fi susținut de noul său partener pe vinuri import premium, Foss Marai, companie fondată de Luigi Biasiotto, recunoscută în Italia și în întreaga lume pentru calitatea vinurilor și eleganța pură a sticlelor, dar mai ales pentru marea pasiune de a produce vinul Prosecco Brut.
Despre Recaș:
Recaș și-a început activitatea, la sfârșitul secolul XX, fiind o firmă româno-britanică, ce deține 700 hectare de teren cu plantație de vie de înaltă calitate. Calitatea pentru orice vin începe din vii, din acest motiv investițiile lor au fost îndreptate către producția strugurilor de o calitate excepțională, care exprimă unicitatea condițiilor naturale ale zonei, atât climatic cât și ca sol, fiind ideale pentru o gamă diversă de soiuri de struguri nobili. Angajamentul Recaș pentru calitate este continuat în cramă, unde investițiile semnificative și susținute au ca rezultat folosirea de utilaje de ultimă generație, concepute să asigure calitatea maximă în prelucrarea strugurilor. Oenologul lor – Hartley Smithers, din Australia, a lucrat cu grijă, timp de 5 ani, împreună cu echipa Recaș de vinificatori. Prelucrarea strugurilor și a vinului este făcută cu intervenție mecanică scăzută – pentru păstrarea calității și totodată pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, iar întregul proces de management al calității este atent monitorizat și documentat.