8 milioane EUR şi triplarea capacităţii de producţie la fabrica de bere Constanţa
BRAU UNION România anunţă încheierea unei investiţii strategice la Constanţa. Demarate în septembrie 2005, investiţiile în fabrica de bere Constanţa au avut în vedere extinderea capacităţii de producţie şi modernizarea proceselor prin tehnologii noi care permit creşterea controlului asupra calităţii berii şi reducerea consumului de resurse. În urma acestor investiţii, capacitatea de producţie a fabricii s-a triplat, ajungând la 1 200 000 hl de bere/an. În plus, investiţiile au mai inclus instalarea unei noi linii de îmbuteliere în PET, construirea unei staţii moderne de epurare a apelor şi a unui depozit nou.
Triplarea capacităţii de producţie
În domeniul producţiei, investiţiile au vizat secţiile de fermentare şi de fierbere. În perioada septembrie 2005 – august 2006, la Constanţa au fost instalate 32 de tancuri de fermentare. Instalarea acestor tancuri a determinat creşterea capacităţii de fermentare cu peste 100% şi va permite un control riguros al calităţii berii.
Proiectul privind secţia de fierbere a fost demarat în toamna anului 2005 şi a constat în instalarea unei linii de fierbere Steineker care a dus la triplarea capacităţii de fierbere.
Extinderea capacităţii de filtrare a presupus montarea unui nou filtru, a şase noi tancuri de liniştire şi a unei staţii de dezaerare a apei.
Linie de îmbuteliere în PET
La fabrica de bere Constanţa a fost pusă în funcţiune cea mai mare linie de îmbuteliat bere în sticle de plastic (PET) dintre toate cele deţinute de grupul Heineken in Romania. Este vorba despre o linie de îmbuteliere performantă, Krones, care asigură o capacitate de îmbuteliere de 15 000 de sticle PET/oră. Aceasta linie va putea acoperi cererea de bere in ambalaj PET pentru litoral şi sudul ţării, zonă responsabilă de 2/3 din cererea totală de bere din România.
Odată cu această nouă linie de îmbuteliere, fabrica de bere Constanţa va avea şi un nou depozit pentru produse finite, cu o suprafaţă de 2.000 mp, o hală modernă de tip Lindab şi suprafeţe betonate pentru trafic de peste 4 000 mp.
Staţie modernă de epurare a apelor uzate
Fabrica de bere Constanţa are în acest moment o staţie modernă de tratare a apelor uzate, conform cu normele europene şi cerinţele Ministerului Mediului din România. În plus, fabrica are acum şi un laborator propriu şi a realizat investiţii suplimentare în îmbunătăţirea utilităţilor.
Malbera Constanţa, investiţie strategică
Fabrica de bere Constanţa reprezintă o investiţie importantă fiind destinată să acopere cererea de bere pentru regiunea de sud a României. Aceasta regiune generează 2/3 din cererea totală de bere la nivel naţional.
În acelaşi timp, investiţia de la Constanţa este o investiţie în tradiţie. Fabrica de bere Malbera de la Constanţa a început producţia în anul 1970 şi este una dintre fabricile de bere cunoscute pe piaţa locală. Investiţiile din acest an vin în continuarea eforturilor susţinute depuse de BRAU UNION Romania în vederea extinderii şi modernizării fabricilor de bere.
Privatizată în anul 1991, fabrica Malbera este preluata în 1997 de BRAU UNION România, companie membră a Grupului Heineken. 2006 este anul investiţiilor importante pentru BRAU UNION România. În aprilie 2006, compania a anunţat încheierea unui alt mare proiect de investiţii, la fabrica de bere Craiova.
Înfiinţată în 1998, BRAU UNION România este în prezent parte a Grupului Heineken, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume şi grupul cu cea mai răspândită prezenţă internaţională. Compania Heineken este prezentă în peste 170 de ţări şi are peste 100 de fabrici în întreaga lume. BRAU UNION Romania operează pe piaţa românească a berii cu patru unităţi de producţie la Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc şi Haţeg.
Portofoliul de mărci oferit de BRAU UNION România este bogat şi complex şi acoperă toate segmentele pieţei de profil: Heineken, Zipfer (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita şi Haţegana.
{mosloadposition user10}