Indiferent dacă este vorba despre un loc izolat defectuos, o fereastră neetanşă sau despre pericolul de apariţie a mucegaiului – datorită noului termodetector PTD 1 de la Bosch pot fi stabilite rapid locurile critice din casă. Utilizatorul nu are nevoie de cunoştinţe prealabile speciale despre punţile termice, mucegai şi izolaţie eficientă energetic. Aparatul inteligent de la Bosch măsoară atât temperatura suprafeţei pereţilor şi obiectelor, temperatura ambiantă şi umiditatea aerului din casă, cât şi determină dacă este nevoie să se acţioneze.
Cu ajutorul lui PTD 1, utilizatorul verifică dacă totul este bine izolat sau dacă sunt necesare lucrări suplimentare. Aparatul de măsură este uşor manevrabil, având o greutate de numai 300 de grame şi face din analiza pereţilor, radiatoarelor şi a tocurilor de ferestre o îndeletnicire utilă şi uşor de realizat. Dacă se doreşte analizarea mai precisă a unui anumit loc, termodetectorul este îndreptat spre obiect, unde emite puncte laser roşii în formă de cerc şi începe măsurarea. În total, trei senzori şi software-ul patentat de Bosch asistă şi evaluează extrem de rapid rezultatul măsurătorii.
Diagnosticul este explicit: la fel ca la un semafor, se aprinde lumina verde, galbenă sau roşie. La lumina verde, utilizatorul este informat că nu există „Niciun risc“. Dacă se aprinde LED-ul galben, diagnosticul este de „Risc crescut“. Dacă se aprinde lumina roşie, este necesară o nouă izolaţie sau alte măsuri, deoarece în acest caz există un „Risc major“.
Asistenţă tehnică în trei moduri diferite
PTD 1 realizează măsurarea şi evaluarea în trei moduri: în primul mod, aparatul măsoară temperatura suprafeţei pereţilor şi a obiectelor. Astfel se poate
stabili, de exemplu, dacă instalaţia de încălzire mai funcţionează corect. În al doilea mod, termodetectorul depistează căldura pierdută prin izolaţia defectuoasă. Sunt înregistrate diferitele valori ale temperaturii, pentru a identifica locurile în care se pierde căldura. Aparatul depistează şi acele locuri în care poate apărea mucegaiul. În cel de-al treilea mod de funcţionare se măsoară atât temperatura ambiantă sau temperatura suprafeţelor, cât şi umiditatea aerului.
Pentru obţinerea valorilor măsurate ideale, ar trebui să se respecte o distanţă de măsurare de un metru între termodetector şi obiectul sau peretele respectiv. În cazul respectării acestei condiţii, domeniul de măsurare va fi clar vizibil sub forma unui cerc laser pe perete şi pe obiect, iar utilizatorul va sesiza exact ceea ce măsoară. Termodetectorul este alimentat cu energie de la două baterii AA uzuale din comerţ: se introduc simplu bateriile în aparat şi se poate începe măsurătoarea.
Despre Divizia de Scule Electrice
Divizia de Scule Electrice a grupului Bosch este lider mondial pe piaţa de scule electrice şi accesorii de scule electrice. În anul 2011, angajaţii diviziei au generat o cifră de afaceri de aproximativ 3,8 miliarde de euro, din care 90% în afara Germaniei. Cu mărci precum Bosch, Skil şi Dremel, divizia promovează apropierea de clienţi şi forţa inovatoare la nivel înalt. Factorii de succes esenţiali sunt forţa inovatoare şi ritmul inovaţiilor. Anual, Bosch lansează pe piaţă peste 100 de scule electrice noi. Divizia de Scule Electrice Bosch a realizat aproximativ 40% din volumul vânzărilor din 2011 cu produsele lansate pe piaţă de mai puţin de doi ani. Segmentele Scule electrice, Accesorii, Aparate de măsură şi Scule electrice de grădină ale diviziei de Scule Electrice s-au dezvoltat mai bine decât piaţa.
Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2012, peste 306.000 de angajaţi au generat vânzări de 52,3 miliarde de euro, în domeniile construcţiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum, energiei şi echipamentelor pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 350 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie şi vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4,5 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat peste 4.700 de patente pe plan internaţional. Prin toate produsele şi serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viaţă”.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com şi www.bosch-press.com.