Cand gasesti o carte in oras, fa-o sa circule!
O noua lansare Bookcrossing va avea loc vineri, 17 iunie, de la ora 20.00, in deschiderea festivalului urban „Femei pe Matasari”, care se va desfasura in perioada 17-19 iunie pe celebra odinioara strada Matasari din Bucuresti
Radio Romania Cultural si Editura Litera vor pune in circulatie carti scrise de femei, despre femei, pentru femei… si nu numai!
Primele lansari Bookcrossing au avut loc la Targul de carte Gaudeamus 2010, cand au fost puse in circulatie zeci de carti si au fost deschise primele zone de tranzit („crossing zones”). Toate cartile pot fi urmarite pe site-ul proiectului, www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro.
Cititorii Bookcrossing sunt invitati sa comenteze pe site, atunci cand gasesc sau lanseaza o carte, si sa ne spuna parerile lor despre proiect. Oricine poate lansa o carte Bookcrossing – pentru aceasta e suficient sa alegeti o carte care va place, sa obtineti un cod unic BCID de pe bookcrossing.com si sa o inregistrati pe bookcrossingrrc.radiocultura.ro, completand meniul de la sectiunea „lanseaza o carte”.
De asemenea, sunteti invitati sa propuneti propriile zone de tranzit (crossing zones), completand formularul „deschide o zona de tranzit”. Comentariile cititorilor Bookcrossing ne vor ajuta sa reconstituim povestile cartilor care se plimba prin Bucuresti; aceste povesti vor fi spuse in emisiunile Radio Romania Cultural – cand gasiti o carte in oras, puteti deveni invitatul uneia dintre emisiunile noastre!
Bookcrossing (www.bookcrossing.com) este un proiect international care se bazeaza pe participarea si pe initiativa cititorilor. Cineva lasa intr-un loc public (cafenea, autobuz, parc) o carte pe care si-ar dori ca o alta persoana sa o citeasca. Pe una dintre copertele cartii este trecut un cod care e inregistrat pe www.bookcrossing.com si un set de instructiuni. Daca gasiti o carte Bookcrossing lasati-ne un mesaj pe www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro si repuneti-o in circulatie, in spatiile de tranzit din oras.
In prezent, www.bookcrossing.com are peste 814.000 de utilizatori inregistrati si a fost subiectul a mii de articole de presa in intreaga lume. Proiectul a starnit in mod special un interes in Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franta, Canada si Japonia, tari care au rezervate pe site sectiuni speciale. Dictionarul Concise Oxford a inregistrat „bookcrossing” ca un cuvant nou.