Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Bojo – Primul restaurant indonezian din Bucuresti

Bucuresti, 30 octombrie 2006, deschiderea oficiala a restaurantului indonezian Bojo.

Continuand angajamentul de a oferi o diversitate a experientelor traite in Amsterdam, pe 2 noiembrie, la orele 20:00, va avea loc deschiderea oficiala a primului restaurant indonezian din Bucuresti – Bojo.

Pentru a crea o adevarata atmosfera indoneziana, primul etaj al cladirii din strada Covaci a fost redecorat. Statuete originale, miresme, lumini si condimente importate completeaza experienta culinara a oaspetilor.

“Restaurantul s-a deschis din 15 octombrie si ne-am bucurat de un feedback excelent in ceea ce priveste mancarea.” – Jerry van Schaik, manager Amsterdam.

Olanda si Indonezia au o lunga istorie coloniala, care a inceput in secolul al 16-lea. Cele 18000 de insule ale arhipelagului erau sursa indispensabila de condimente exotice. Piperul, nucsoara, cuisoare si scortisoara reprezentau interesul principal al olandezilor, pe langa atractia bucatariei indoneziene. Astfel, gastronomia indoneziana a devenit parte din traditia culinara olandeza.

“Rijsttafel” – insemnand “o masa cu orez” – este un tribut adus bucatariei indoneziene, un bufet cu cele mai bune selectii de mancaruri. Rijsttafel-ul de la Bojo contine feluri de mancare precum: vita Rendang din Sumatra (Carne de vita in sos picant de cocos, turmeric, lemongrass proaspat, laos, usturoi, chili si djeruk purut), Sajour Lodeh semi-dulce din Java de est (Legume in sos de cocos, tamarind, djeruk purut, laos, usturoi), Babi Kecap (Porc fillet in sos kecap manis cu chili, ginger, usturoi si ceapa), Ajam Pedis (Carne de pui in sos picant de rosii cu kecap, usturoi, ginger, cumin si chili) si Sambal Goreng Telor (Oua in sos picant cu cocos, lemongrass proaspat, rosii, usturoi, ceapa, laos).
 
Istoria culinara a arhipelagului indonezian, ofera o fenomenala diversitate etnica, cuplata cu influente puternice din India, Orientul Mijlociu, China si Europa (prin colonizatorii spanioli si portughezi). Bucatarii indonezieni folosesc o gama diversificata de condimente si ierburi, precum sereh (lemongrass proaspat), laos, djeruk purut (frunze de lamaita), chilli, ghimbir, curcuma, coriandru, cumin, pasta de creveti fermentati, tamarind, alune, zahar din palmier si lapte de cocos. Rezultatul este o inedita bogatie de gusturi.

Bojo este deschis in fiecare zi a saptamanii, de la 7 pm la 12 am. In fiecare saptamana, Rijsttafel-ul continand 7 feluri de mancare, este actualizat prin specialitatile casei.

 Bucuresti, 1.11.2006 

{mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.