Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures este un fond de investiţii prin care BMW Group se implică în direcţii de dezvoltare de avangardă în ceea ce priveşte mobilitatea urbană şi prin care deschide colaborări cu companii inovatoare, în special în domeniul IT&C. BMW i Ventures a anunţat o investiţie strategică în STRIVR Labs, Inc., lider mondial în utilizarea realităţii virtuale (VR) pentru pregătire profesională. La începutul acestui an, STRIVR a fost desemnată, de către Fast Company, ca fiind una dintre cele 50 cele mai inovatoare companii din lume.
Produsul de bază al STRIVR este o platformă de pregătire de performanţă care utilizează VR şi AR (Augmented Reality) pentru a contribui la educarea şi pregătirea în domenii precum vânzări, operaţiuni, servicii pentru clienţi, siguranţă şi resurse umane. Este o platformă completă, de la captarea de conţinut până la raportare/evaluare, iar conţinutul este vizualizat cu căşti VR obişnuite precum Oculus şi Samsung GearVR. O versiune simplificată este disponibilă pe telefoane mobile şi tablete. STRIVR utilizează datele şi instrumentele de evaluare pentru a analiza performanţele de învăţare, ceea ce permite organizaţiilor să ia decizii bazate pe date cu privire la pregătire individuală pentru situaţii critice.
“De la început, ne-am concentrat mereu pe performanţa umană”, a declarat Derek Belch, cofondator şi director executiv al STRIVR. “Software-ul nostru şi soluţiile VR holistice ajută oamenii să devină mai buni în ceea ce îşi doresc, punct. Sporturile au reprezentat un punct de pornire important pentru noi ca urmare a lipsei de timp pentru a face repetări semnificative, a necesităţii de a accelera curba de învăţare şi a urmăririi constante a celei mai mici îmbunătăţiri. Am demonstrat modelul într-unul dintre cele mai dure medii de învăţare.”
“Angajaţii trebuie pregătiţi mai repede, iar erorile trebuie minimizate”, a continuat Belch. “Există o nevoie de accelerare a învăţării la diferite tipuri de organizaţii, iar companiile, la fel ca în sportul de perfromanţă, caută mereu un avantaj competitiv. Suntem încântaţi că am putut prelua ceea ce am învăţat în sport şi să adaptăm platforma noastră pentru retail, auto, producţie, ospitalitate, servicii publice, sănătate şi multe altele.”
“La BMW, explorăm continuu modalităţi de a îmbogăţi pregătirea angajaţilor noştri şi experienţa de cumpărare a clienţilor. VR va schimba modul în care sunt realizate aceste două lucruri. Vedem STRIVR ca fiind unul din jucătorii importanţi în VR şi suntem încântaţi să facem partea din dezvoltarea sa viitoare”, a declarat Christian Noske, partener al BMW i Ventures.
Despre BMW i Ventures
Având sediul la Mountain View, BMW i Ventures – un fond de investiţii corporate înfiinţat de BMW Group în 2011 – oferă finanţare cu capital propriu afacerilor start-up cu potenţial şi companiilor cu rată mare de creştere ce sunt dedicate modelării viitorului mobilităţii globale. Ca investitor strategic, i Ventures intenţionează să realizeze parteneriate puternice cu start-up-uri tinere cu un mare potenţial de a face mobilitatea urbană mai inteligentă, mai eficientă şi mai flexibilă. Proiectele de colaborare intenţionează să creeze valoare sustenabilă pentru afacere de ambele părţi. Companiile din portofoliu beneficiază de experienţa pe termen lung a BMW i Ventures, influenţa puternică şi reţeaua vastă a unui brand de prestigiu. Prin investiţiile sale anterioare în domeniile electromobilităţii, navigaţiei, parcării, car sharing şi intermodalităţii, BMW i Ventures a intrat deja în parteneriate strategice cu furnizori inovatori precum Carbon3D, Nauto, Scoop, Stratim, Chargepoint, Life360, Moovit, JustPark, Chargemaster şi Zendrive. www.bmwiventures.com
Despre STRIVR Labs
Fondată în 2015, STRIVR Labs este lider mondial în utilizarea realităţii virtuale (VR) pentru instruirea persoanelor fizice şi îmbunătăţirea performanţelor. STRIVR este utilizată de organizaţii de top de pe mapamond, inclusiv de echipe sportive profesioniste şi companii Fortune 100. Platforma foloseşte puterea pregătirii captivante VR pentru a ajuta persoanele fizice să înveţe mai repede şi mai eficient, cu accent pe timpul de reacţie, recunoaşterea modelului şi luarea deciziilor. STRIVR utilizează datele pentru a evalua retenţia, permiţând organizaţiilor să ia decizii bazate pe date despre pregătirea individuală pentru situaţii critice.