Pompierii din Londra şi poliţia din Los Angeles (LAPD) au optat pentru BMW i3 ca automobil de intervenţie. Departamentul de pompieri din capitala Marii Britanii dispune de 52 de automobile BMW i3.
Departamentul de poliţie din Los Angeles şi-a completat flota cu 100 de unităţi BMW i3.
În acelaşi timp, la sfârşit de iulie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti prelua un model BMW i3 pentru un program de teste de 30 de zile, devenind astfel primul automobil electric în utilizarea Poliţiei Române. Între timp programul a fost extins cu încă 30 de zile pentru a oferi o imagine cât mai completă despre experienţa utilizării unui astfel de automobil într-o astfel de flotă.
Testare extensivă înainte de cumpărare Atunci când este vorba de achiziţionarea de automobile noi, autorităţile din întreaga lume testează intensiv noile maşini anterior cumpărării. Şi la Los Angeles, BMW i3 a trebuit să-şi dovedească calităţile în cadrul unui test comparativ efectuat de poliţişti cu mai multe automobile electrice. Decizia a fost în cele din urmă în favoarea primului automobil electric premium din segmentul compact, care beneficiază de cel mai bun calificativ în ceea ce priveşte eficienţa şi fiabilitatea ridicată din partea Agenţiei de Mediu din SUA – BMW i3. Un alt factor important a fost conectivitatea prin BMW ConnectedDrive, care permite ca automobilele de intervenţie să fie perfect integrate în sistemul de gestiune a flotei al LAPD. În plus, experienţa dovedită de BMW i în infrastructura de încărcare, precum şi reţea vastă de alimentare de la centrele BMW i din Los Angeles au jucat un rol important în decizia luată de poliţie.
“În tot ceea ce facem trebuie să avem în vedere protecţia mediului. Iar prin aceste automobile noi, oraşul oferă un exemplu bun”, a declarat primarul din Los Angeles, Eric Michael Garcetti.
“BMW i3 este ideal pentru a fi utilizat de către autorităţi. Caracteristicile de performanţă şi cele tehnice, precum acceleraţia şi integrarea tehnologiilor BMW ConnectedDrive, permit poliţiei din Los Angeles să facă un pas spre viitorul în domeniul mobilităţii. În acelaşi timp, emisiile de CO2 ale flotei sunt reduse”, a afirmat Ludwig Willisch, preşedinte şi director executiv al BMW of North America.
De asemenea, BMW i3 este singurul automobil electric care are o certificare ISO în ceea ce priveşte emisiile de gaze cu efect de seră pe tot ciclul de viaţă al automobilului. Astfel, dacă se foloseşte energie din surse regenerabile, BMW i3 are un nivel al emisiilor cu 50% mai mic faţă de cel al unui automobil convenţional de dimensiuni similare. Alături de avantajul de a fi unul din cele mai eficiente şi ecologie automobile de pe piaţă, BMW i3 este şi deosebit de eficient. Costul de energie pentru 100 km este de numai 6-7 lei în România, în timp ce costurile de întreţinere sunt foarte mici comparativ cu un automobil convenţional. De exemplu, sistemul de recuperare a energiei la frânare menajează discurile şi plăcuţele de frână şi poate contribui suplimentar la reducerea costurilor.
Şi departamentul de pompieri din Londra, al treilea cel mai mare din lume, se bazează pe BMW i3 şi astfel este capabil să ruleze prin oraş fără nici un fel de emisii. Pe lângă construirea unei infrastructuri de încărcare, necesitatea unei analize şi aspectul costurilor au fost urmate, ca şi la LAPD, de un test intensiv anterior cumpărării. Şi, la fel ca şi la Los Angeles, alegerea a mers în favoarea BMW i3 – până la finalul anului, 52 de automobile BMW i3 dotate cu Range Extender vor intra în flota departamentului de pompieri din Londra.
BMW i3, utilizat ca automobil de intervenţii pe mapamond Pe lângă poliţia din Los Angeles şi pompierii din Londra, şi alte autorităţi de pe mapamond folosesc BMW i3 ca automobil de intervenţii. De exemplu, în Germania, BMW i3 este utilizat de către poliţie. “BMW i3 este suportul ideal pentru activitatea poliţiştilor noştri în special în perimetrul urban”, a explicat ministru de Interne, Joachim Herrmann. Poliţia italiană a utilizat cu succes patru BMW i3 pentru EXPO 2015 de la Milano, iar flora de automobile convenţionale a poliţiei din Geneva (Elveţia) este completată cu un BMW i3.
BMW i3 cu autonomie mai mare Un alt argument pentru utilizarea BMW i3 în flotele de automobile ale autorităţilor este recent extinsa autonomie. Din vara anului 2016, este disponibil un BMW i3 cu o capacitate semnificativ mai mare a bateriei. Printr-o densitate de stocare mai mare a celulelor litiu-ion, BMW i3 (94Ah) atinge o capacitate de 33 kilowatt-oră (kWh). Aceasta înseamnă o autonomie mai mare cu peste 50% în ciclul de testare (NEFZ). Acum, în loc de 190 km se obţin 300 km şi, în regim de utilizare cotidiană, este posibilă parcurgerea a 200 km pe un singur ciclu de încărcare, chiar şi în condiţii meteorologice nefavorabile sau cu utilizarea aerului condiţionat ori a încălzirii. Performanţele motorului sincron hibrid de 125 kW/170 CP rămân la acelaşi nivel: BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Astfel, BMW i3 este cel mai sportiv şi cel mai eficient automobil electric (consum de 12,6 kWh/100 km, NEFZ) din segmentul său. Disponibil de mai bine de doi ani, BMW i3 cu baterie de 60 Ah/22kWh rămâne şi el în portofoliu. De asemenea, pentru ambele versiuni de baterie va continua să fie disponibilă o variantă de model cu Range Extender; motorul pe benzină, cu doi cilindri, menţine constant nivelul de încărcare a bateriei în timpul condusului şi astfel asigură o autonomie suplimentară de 150 de kilometri (BMW i3 (94 Ah/33kWh)/BMW i3 (60 Ah/22kWh): consum mediu mixt de combustibil 0,6/0,6 l/100 km; consum mediu mixt de energie: 11,3/13,5 kWh/100 km; emisii CO2: 12/13 g/km).