În cadrul competiţiei, BitDefender urmează să lanseze o probă de programare specială şi pune la bătaie un post de programator în cadrul companiei.
BitDefender, liderul pieţei româneşti de securitate, este pentru a doua oară consecutiv partener în concursul „WorldIT Forensic Contest”, organizat de portalul wordit.info, ce are ca scop informarea tinerilor programatori cu privire la cele mai recente probleme de securitate care pot apărea şi pregătirea lor pentru a le combate.
Concursul constă într-o serie de provocări lunare, precum analiza unor aplicaţii, mesaje informatice sau bucăţi de cod dezvoltate de colaboratori ai evenimentului pe baza unor situaţii reale. Participanţii au la dispoziţie aproape trei săptămâni pentru rezolvarea fiecărei teme. Premiile sunt acordate lunar şi pot consta în echipamente hardware şi tricouri worldit.info. În cadrul acestei competiţii, BitDefender a lansat o probă de programare specială. Proba se va desfăşura în perioada 12 aprilie – 1 mai, iar câştigătorul are oportunitatea de a obţine un post de programator în cadrul companiei. Pentru înscrieri mai multe detalii AICI.
“Domeniul IT a cunoscut o creştere abruptă în ultimii ani, odată cu evoluţia accelerată a tehnologiilor şi creşterea numărului celor care folosesc noile tehnologii; cu toate acestea, unele sisteme informatice au continuat să păstreze arhitecturile vechi, nesigure şi instabile şi în acelaşi timp au apărut probleme noi de securitate, pe fondul răspândirii internetului”, a declarat Andrei Avădănei, Managerul de proiect.
“Susţinem această iniţiativă pentru că dorim să scoatem în evidenţă necesitatea securităţii pentru utilizatorii de internet mai experimentaţi. Este o categorie de utilizatori importantă. Ei înţeleg mecanismele de la baza funcţionării programelor şi tehnologiilor şi deseori ei sunt cei care instalează programele pe calculatoarele prietenilor sau îi consiliază despre folosirea în siguranţă a internetului”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, BitDefender.
Scopul concursului este de a scoate în evidenţă problemele de securitate prezente în sistemele informatice pe care le folosim în activitatea zilnică, de a informa utilizatorii asupra unor metode de contracare a lor şi de a aduce la cunoştinţa tinerilor pasionaţi de programare modalităţile în care se desfăşoară procesele de analiză a unui sistem informatic.
Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.