BitDefender® a susţinut astăzi cel mai important eveniment de securitate organizat de IDC pentru Europa Centrală şi de Est. În calitate de partener al evenimentului, BitDefender a susţinut o pledoarie despre „Schimbările din structura ameninţărilor informatice”, trăgând astfel încă un semnal de alarmă asupra noilor tendinţe ale ameninţărilor cu care ne vom confrunta în viitorul apropiat.
2008 a fost anul care a marcat apariţia unor schimbări majore în modul în care ameninţările informatice sunt create, distribuite şi utilizate. În paralel cu aceste schimbări a continuat trendul de creştere a volumului de ameninţări. În această intervenţie, BitDefender a pus accent pe schimbările şi modul în care acestea influenţează producătorii de tehnologie de securitate a datelor cât şi utilizatorii tuturor acestor tehnologii.
Şi în 2009, producţia de malware se va menţine pe o curbă ascendentă, exploatând aceleaşi funcţionalităţi Web prin intermediul troienilor, dar şi via ameninţări de tip spyware şi rootkit. Sfârşitul lui 2008 a înregistrat deja o creştere de 460% a infecţiilor ce îşi au originea în mediul Web, asemeni distribuţiei de troieni via spam, care a sporit cu 400%. Cu siguranţă, multe dintre ameninţările existente vor suferi mutaţii semnificative şi upgrade-uri, mai ales în ceea ce priveşte mecanismele de camuflare sau automatizare a procesului de distribuire.
„Clasamentul ameninţărilor software din România confirmă previziunile noastre referitoare la tipurile de riscuri la care se expun utilizatorii autohtoni. Peisajul malware românesc ne arată în primul rând faptul că mulţi dintre beneficiarii accesului la Internet nu sunt protejaţi de nicio soluţie de securitate fiabilă. În al doilea rând, se mai evidenţiază şi o lipsă acută de informare în materie de ameninţări electronice, precum şi absenţa cunoştintelor minime în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea lor. În al treilea rând, utilizatorii români nu sunt pe deplin conştienţi de pericolele la care se expun şi care, în ultimă instanţă, le-ar putea compromite nu doar datele şi informaţiile, ci chiar întreaga activitate”, a declarat Viorel Canja, Şeful Laboratorului AntiMalware al BitDefender, în cadrul conferinţei IDC IT Security.
Aflat în fruntea unei echipe formate din cei mai versaţi virusologi, Viorel Canja supervizează activitatea specialiştilor care se ocupă cu dezvoltarea motoarelor din soluţiile BitDefender cât şi cu cercetarea în domeniul viruşilor.
Pentru mai multe informaţii puteţi vizita site-ul dedicat evenimentului IDC IT Security Roadshow //www.idc-cema.com/?showproduct=34360&content_lang=RUM&action=Overview.
{mosloadposition user10}