„Plantăm fapte bune în România” a încheiat plantările programate pentru primăvara lui 2014. Bilanțul din acest an este unul îmbucurător, cu ajutorul celor 1.406 voluntari au fost plantați 54.500 copăcei în 6 județe (AG, CT, IS, MS, PH și SM). Acțiunile au vizat terenuri cu risc de alunecare, care au alunecat sau agricole degradate.
Plantările au început în data de 22 martie, în județul Constanța, au continuat săptămânal în Satu Mare, Argeș, Mureș și Prahova, încheindu-se pe 30 aprilie în județul Iași. Cei 54.500 de copaci (stejari, frasini, salcâmi sau paltini) au fost sădiți în plantațiile inițiate în anii precedenți.
Mulțumim tuturor colegilor noștri, partenerilor instituționali precum Consiliile Locale, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcțiile Silvice Iași și Mureș, ONG-urilor Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team Prahova, GEEA Argeș, Organizația Studenților Silvicultori SILVA Brașov, companiilor: Alistar Security, Brenntag România, Coca-Cola, DB Schenker Romtrans, Eurolines Romania, FAN Courier, HOLCIM, Immochan, InMedio, MEGA-IMAGE, TIMAC Agro România UniCredit Țiriac Bank, U.S.A.M.V.-Bucuresti și Zenith Romania cât și tuturor persoanelor care au participat în nume propriu.
Cel mai important partener al primăverii 2014 a fost UniCredit Tiriac Bank care va planta anul acesta un copac pentru fiecare client care alege să primească raportul de activitate al cardului de credit prin email in locul variantei tipărite. Obiectivul UniCredit Țiriac Bank în cadrul noului proiect de implicare și responsabilitate socială este să planteze 10.000 de copaci în 2014.
Celor care își doresc să participe la acțiunile „Plantăm fapte bune în România” o pot face în toamnă, cand sunt programate noi plantări. Adresa la care sunt așteptați voluntarii este voluntar@plantamfaptebune.ro.
Pădurile plantate vor stabiliza terenurile, vor avea valoare peisagistică pentru comunitățile locale, cât și pentru turiștii care merg în aceste zone.
La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa împădurească 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Acțiunile de vară vor cuprinde activități de prașilă (îndepărtarea buruienilor din jurul copăceilor și mobilizarea solului), erbicidare și fertilizare. Acestea vor fi realizate în toate localitățile din cele 10 județe angrenate în inițiativă. În toamnă vom completa plantațiile și vom porni obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.