Berea irlandeza Guinness a inregistrat anul trecut o crestere a volumului de vanzari de 56% fata de 2007. Aceasta se datoreaza in cazul Guinness majorarii ponderii vanzarilor pe canalul HoReCa, atingand 70% din totalul vanzarilor in 2008.
Sir Arthur Guinness a fondat faimoasa berarie din Dublin in anul 1759, aceasta producand aproximativ 4 milioane de pahare de bere Guinness zilnic. Dupa 250 de ani de prezenta, Guinness a ajuns una dintre putinele marci de bere internationale, prezenta in peste 150 de tari de pe intregul glob. Peste 10 milioane de pahare de bere Guinness sunt savurate zilnic in cele 150 de tari in care este prezenta.
Shachar Shaine "Ca in fiecare an, remarcam in continuare preferinta romanilor catre berea premium de import, implicit si o crestere a vanzarilor, in stransa legatura cu sarbatorile specifice – St. Patrick’s Day si Halloween in cazul berii Guinness – dar si alte sarbatori precum Pastele sau Craciunul, asociate si cu un apetit mai crescut pentru cumparaturi. Guinness este o bere irlandeza cu un renume foarte puternic la nivel international, o specialitate care odata intrata in preferintele consumatorului, se mentine in top.", a declarat Shachar Shaine, Presedinte URBB. (vezi biografie si foto la calitate de print).
In Romania, Guinness se afla in portofoliul companiei URBB din 1996. Guinness este o bere unica, de inalta calitate, cu o personalitate puternica. Se diferentiaza de celelalte beri prin aroma distincta de hamei prajit si este unul dintre cele mai cunoscute branduri, fiind vanduta peste tot in lume. Cu o concentratie de alcool de 4,3%, face parte din segmentul de piata al berilor premium de import.
Valorile Guinness sunt: respect, putere si caldura. Prima fabrica de bere Guinness a fost inaugurata de Arthur Guinness, in Dublin, in 1759. In momentul de fata, berea Guinness este produsa in 50 de tari si vanduta in mai mult de 150.
Guinness este o emblema a culturii irlandeze. Milioanele de oameni care sarbatoresc pe 17 martie Ziua Sf. Patrick – patronul Irlandei, fie in pub-uri, fie alaturandu-se paradelor festive, se bucura la unison de gustul berii negre, traditional irlandeze: Guinness.
Legea interzicea comercializarea alcoolului de St. Patrick’s Day pana in 1960, cand noile legi au permis acest lucru in anumite intervale orare, duminica. Abia in 1988 li s-a permis pub-urilor sa fie deschise pe parcursul intregii zile de St.Patrick. In prezent, peste 100 de orase din toata lumea participa la aceasta sarbatoare, iar printre cele mai de anvergura celebrari se numara cele din New York, cu peste 1 milion de participanti.
Guinness sarbatoreste St.Patrick’s Day si in Romania
Guinness, una dintre cele mai renumite beri la nivel international, sarbatoreste anual, alaturi de zeci de milioane de persoane din toata lumea, St. Patrick’s Day. Anul acesta, celebrarea este cu atat mai speciala, intrucat 2009 este anul in care Guinness sarbatoreste 250 de ani. Astfel, peste 60 milioane de oameni cu radacini irlandeze, alaturi de 4,1 milioane de locuitori ai Irlandei sarbatoresc la nivel global St.Patrick’s Day.
Guinness este o bere unica, de inalta calitate, cu o personalitate puternica si aroma distincta de hamei prajit. Berea Guinness are o concentratie de alcool de 4,3 % si face parte din segmentul de piata al berilor premium de import.
Compania United Romanian Breweries Bereprod importa berea Guinness din 1996, aducand in Romania si traditionala celebrare a Sfantului Patrick.
Sfantul Patrick este considerat protectorul spiritual al Irlandei si cel care a adus crestinismul pentru prima data in Irlanda. Legendele spun ca el este cel care a alungat serpii din Irlanda, desi se crede ca acestia nu existau cu adevarat, teritoriul fiind separat de restul continentului inca de la sfarsitul Erei Glaciare. La un alt nivel insa, serpii erau un simbol adulat si des intalnit in religiile pagane, inlaturat odata cu instaurarea crestinismului pe teritoriul Irlandei.
Simbolistica St. Patrick’s Day este legata de ziua in care se presupune ca acesta a murit, 17 Martie devenind un prilej de reinnoire spirituala. Pe masura ce irlandezii migrau in alte tari, au adus cu ei inclusiv aceasta traditie, astfel incat in prezent Sfantul Patrick este celebrat in toata lumea.
Pentru ca Statele Unite ale Americii gazduiesc un numar foarte mare de irlandezi, multe dintre marile orase americane sarbatoresc, in cadrul unor adevarate parade, aceasta zi speciala.
Principalele "ingrediente" ale St. Patrick’s Day sunt culoarea verde, trifoiul, paradele, muzica si petrecerile cu multa bere Guinness, cel mai de succes produs exportat de irlandezi.
{mosloadposition user10}