Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Beneficiile consumului de lactate proaspete și naturale

Beneficiile consumului de lactate proaspete și naturale

Consumul de lactate reprezintă o componentă esențială a unei diete echilibrate și sănătoase. Totuși, este important și ce tip de lactate alegi să incluzi în alimentația ta. În acest articol, îți vom spune care sunt beneficiile consumului de lactate proaspete și naturale și de ce nu ar trebui ele să lipsească din dieta ta.

Beneficiile consumului de lactate proaspete și naturale
Sursa foto: Shutterstock

Au o valoare nutritivă ridicată

Produsele lactate naturale și proaspete sunt alimente cu valoare nutritivă ridicată, oferind multiple beneficii nutriționale. Sunt cunoscute ca fiind o sursă excelentă de calciu, un mineral esențial pentru oase și dinți sănătoși. Pe lângă calciu, produsele lactate mai conțin și proteine de înaltă calitate. Acestea sunt proteine complete, furnizând întregul spectru de aminoacizi esențiali necesari organismului pentru creștere și reparare. În plus, lactatele sunt o sursă bună de vitamina D, fosfor, potasiu și riboflavină. Vitaminele și mineralele din compoziția lor contribuie la funcționarea corectă a multor sisteme ale organismului. De exemplu, potasiul ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, iar riboflavina contribuie la metabolismul energetic normal.[1]

Un alt avantaj al produselor lactate îl reprezintă conținutul de probiotice. Multe lactate, cum ar fi iaurtul și kefirul, conțin culturi de bacterii benefice pentru sănătatea intestinală. Aceste probiotice ajută la îmbunătățirea digestiei, întăresc sistemul imunitar și pot reduce riscul anumitor boli.[1]

Oferă numeroase beneficii pentru sănătate

Lactatele, cu valorile lor nutritive ridicate, oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Printre altele, acestea au un impact pozitiv asupra densității osoase și pot reduce riscul de osteoporoză și fracturi la adulții în vârstă. Mai pot contribui și la îmbunătățirea compoziției corporale. Combinate cu o dietă săracă în calorii, acestea pot reduce masa de grăsime și circumferința taliei, contribuind în același timp la creșterea masei corporale slabe. Probioticele din lactate fermentate pot contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”) și la reducerea riscului de hipertensiune arterială și boli de inimă, ajutând astfel la menținerea sănătății cardiovasculare.[1]

Acestea sunt însă doar câteva exemple ale beneficiilor pentru sănătate pe care le poate oferi consumul de lactate naturale și proaspete. Important de reținut este faptul că acestea pot fi un aliat al sănătății pe termen lung!

Nu conțin aditivi și conservanți

Aditivii și conservanții sunt substanțe adăugate în alimente pentru a prelungi durata de viață a acestora, pentru a îmbunătăți gustul sau culoarea și pentru a stabiliza sau a menține consistența produsului. Unele dintre aceste substanțe pot avea însă și efecte negative asupra sănătății.

Dacă vrei să consumi doar produse care nu le conțin, alege lactate proaspete și naturale, în care nu s-au folosit aditivi și conservanți. Verifică cu atenție eticheta lactatelor înainte de a le cumpăra și asigură-te că știi exact ce conțin și că alegi produsele potrivite pentru tine.

Au un gust autentic

Lactatele proaspete sunt renumite pentru gustul lor autentic și intens, care nu poate fi egalat de produsele ultra-procesate sau de cele care conțin aditivi și conservanți. Acest gust unic și plăcut este rezultatul unui proces de producție simplu, care păstrează cât mai mult din calitățile naturale ale laptelui.

Producția de lactate începe cu selectarea atentă a laptelui crud, care trebuie să provină de la animale sănătoase, hrănite cu iarbă și fân de calitate. Acesta este apoi pasteurizat la temperaturi moderate, pentru a distruge microorganismele dăunătoare, dar fără a afecta semnificativ gustul și valorile nutritive, și folosit pentru a obține produse lactate cât mai naturale, ce sunt apoi ambalate și trimise în magazine, de unde tu le poți cumpăra oricând dorești.

Consumul de lactate proaspete și naturale aduce un aport valoros de nutrienți esențiali pentru organism, promovează o sănătate bună și garantează un gust autentic, fără aditivi și conservanți. Verifică cu atenție etichetele lactatelor pe care vrei să le cumperi, alege-le pe cele mai bune și bucură-te de gustul autentic al acestora!

Bibliografie:

Lang, Ariane. „All You Need to Know about Dairy in Your Diet”, Healthline, 15 Nov. 2018, www.healthline.com/nutrition/is-dairy-bad-or-good. Accesat la 20 Aug. 2024.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.