Valoarea totală a premiilor se ridică la 50.000 de euro
Beko, lider al pieței europene de electrocasnice, organizează hackathonul european Hack the Normal Sustainability 2022 care își propune să încurajeze dezvoltarea de noi tehnologii și soluții pentru un stil de viață sustenabil și o planetă mai curată. Evenimentul va avea loc în perioada 13 – 15 mai, în regim hibrid, urmând a fi transmis în direct prin intermediul unei platforme virtuale, inclusiv din România. Echipele înscrise în competiție vor concura pentru premii totale în valoare de 50.000 EUR, la care se adaugă șansa de a beneficia de expertiza a peste 200 de mentori și de sprijin pentru a-și implementa inovațiile.
Ediția din acest an a hackathonului Hack the Normal Sustainability va găzdui sute de antreprenori, ingineri și dezvoltatori de top din Europa, care vor crea soluții pentru cele trei mari probleme de mediu urgente: schimbările climatice, managementul apei și economia circulară. Astfel, în cadrul hackathonului echipele participante vor fi invitate să abordeze o serie de provocări presante, de la eliminarea poluării apei până la combaterea deșeurilor din plastic și reducerea amprentei de carbon a bunurilor de uz casnic.
Hack the Normal Sustainability se bazează pe succesul evenimentelor anterioare Hack the Normal din Africa și Turcia, în cadrul cărora au fost dezvoltate deja produse și soluții inovatoare cu aplicare în viața de zi cu zi. Participanții vor avea ocazia să afle aceste povești de succes, dar și alte informații valoroase oferite de lideri în materie de sustenabilitate, inclusiv din cadrul World Wide Fund for Nature și P&G. Agenda include patru conferințe pe teme de sustenabilitate deschise publicului larg care își propun să informeze și să inspire, plus sesiuni de învățare despre inovare, coaching, mentoring și networking.
România va deschide evenimentul cu un panel pe tema sustenabilității în lanțul valoric, în direct de la fabrica Arctic de la Ulmi, prima unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre cele mai moderne din lume. La discuție vor participa Gabriel Eremia – Marketing & Product Management Director Arctic, Ümit Gülbay – Factory Director Ulmi Washing Machine Plant, Victor Spiță – Industry X Manufacturing & Operations Lead Eastern Europe în cadrul Accenture, Alexandru Laibăr – Director Executiv al Coaliției pentru Economie Circulară.
Cei patru vor evidenția rolul digitalizării în tranziția spre o economie circulară. De asemenea, vor fi aduse prim-plan modele de practici sustenabile în producție, inclusiv inovațiile tehnologice de la Ulmi, care au făcut ca fabrică să obțină un număr extins de acreditări ca unitate de producție verde, fiind și singura din țară care a primit certificarea LEED Platinum pentru performanțele în domeniul producției sustenabile. De asemenea, fabrica de la Ulmi a fost recunoscută de Forumul Economic Mondial ca fiind una dintre cele mai inovatoare din lume, parte din rețeaua Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse.
„Pentru a aborda eficient problemele urgente de mediu cu care ne confruntăm în prezent, este esențial să dezvoltăm o cultură a cooperării și inovației deschise. Creșterea economică durabilă prin utilizarea mai eficientă a energiei, materialelor și resurselor stă în centrul preocupărilor noastre. Fabrica de la Ulmi servește ca pilon de referință din acest punct de vedere pe plan mondial și ne bucurăm să fim gazdele unui eveniment care reunește sute de talente dedicate misiunii de a avea un impact pozitiv asupra plantei”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.
Mai multe informații despre Hack the Normal Sustainability sunt disponibile pe site-ul https://hackthenormal.com, iar pentru a urmări sesiunile live puteți accesa https://hopin.com/events/hackthenormal-2022.
Hack the Normal Sustainability este organizat de TNW și FT Talent și are printre colaboratori organizații cheie, inclusiv UN Technology Bank, Microsoft și Reckitt Benckiser, pentru a aduce idei și inovație din diferite discipline în proiect.