Banca Comerciala Română (BCR) este Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului, Cluj-Napoca 2015, după încheierea protocolului cu Federația SHARE Cluj-Napoca, organizația non-guvernamentală responsabilă de coordonarea proiectului, și având susținerea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
“Salut prezența celei mai mari bănci comerciale din România într-un proiect dedicat tinerilor, categorie care poate în acest moment are cea mai mare nevoie de susținere. Sunt convins că prin prestanța, prin posibilitățile de mediatizare și prin proiectele pe care le vor dezvolta alături de echipa Capitalei Europene a Tineretului, acest parteneriat va contribui semnificativ la creșterea vizibilității Clujului, a României și la dezvoltarea sectorului de tineret“ a declarat Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
“Îmi face o deosebită placere să constat că, pentru un partener economic transnational, multiculturalismul și multilingvismul nu sunt doar demersuri firești, ci și resurse, ceea ce îmi doresc și pentru Cluj-Napoca. În afară de susținerea financiară, am primit o susținere extraordinară pe idei de proiecte creative și inovatoare” a declarat doamna Viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath.
Contribuția BCR în cadrul proiectului va consta în susținerea financiară a proiectelor dezvoltate de către inițiatorii proiectului, în promovarea la nivel național și internațional a proiectului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului, precum și în dezvoltarea unor proiecte proprii.
Dana Demetrian, Vicepreședinte Retail BCR: “Platformele de tineret sunt motorul progresului, mobilizând laolaltă resurse, comunități și principii valorice. De aceea este important să le susținem, să le încurajăm și să le promovăm. Poziția de Bancă Oficială a Cluj-Napoca – Capitala Europeană a Tineretului 2015 ne onorează, dar ne și obligă să investim și să răsplătim încrederea acordată BCR”.
În cadrul parteneriatului, BCR va sprijini și excelența academică prin parteneriate cu cele mai mari instituții de învățământ superior din Cluj-Napoca, pentru dezvoltarea unor proiecte de creștere a nivelului de angajabilitate al tinerilor.
Sergiu Manea, Vicepreședinte Corporate BCR: “La Cluj-Napoca și peste tot în România, tinerii investesc în creativitate, tehnologie, inovație socială, schimbând astfel lumea. La Cluj-Napoca și peste tot în România, BCR investește în valori și în convingerea că putem demonstra forța noastră în Europa. Modelul Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015 este un cluster de inovare socială din toate punctele de vedere, un model cultural pe care cred ca îl putem exporta cu succes”.
Printre acțiunile pe care BCR le va întreprinde se numără:
- Susținerea prin promovarea la nivel național – în unitățile BCR și în campanii de comunicare în mass-media.
- Co-finanțarea unor proiecte comunitare derulate de tinerii clujeni.
- Desfășurarea de proiecte speciale în principalele centre universitare din România
- Promovare la nivel internațional – prin sucursalele băncilor care fac parte din Grupul Erste.
- Organizarea unor evenimente speciale pentru comunitatea de tineri antreprenori.
“Iată că pe lângă municipalitate avem un nou partener, unul puternic, care de astăzi este Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului. Apreciem foarte mult faptul că BCR nu vine în sprijinul sectorului de tineret numai din perspectivă financiară, ci și prin implicare în domeniile educație și antreprenoriat. Ne dorim ca acest accord să devină un model și pentru alte entități din sfera private și non-guvernamentală.” a declarat Mihai Pop, vicepreședinte Federația Share Cluj-Napoca.
Federația SHARE este organizația responsabilă de implementarea programului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului, compusă actualmente din 37 de ONG-uri studențești și de tineret. Acest titlu a fost câștigat de municipiul Cluj-Napoca prin concurs internațional desfășurat de Forumul European al Tineretului, fiind a șaptea Capitală de Tineret din spațiul european.
{mosloadposition user9}