BCR impreuna cu Salvati Copiii si Romani CRISS au lansat editia 2010 a proiectului BCR Sperante. BCR, impreuna cu partenerii sai, continua astfel sa sustina financiar educaţia muzicală a unei serii de copii foarte talentaţi, dar cu mijloace financiare insuficiente.
Pentru ca talentul trebuie recunoscut de profesionisti, s-au alaturat proiectului 9 artisti, cantareti si compozitori renumiti. Acestia vor face parte din juriul care va selecta copii care vor intra in proiectul BCR Sperante 2010. Presedintele juriului va fi Gabriel Cotabita. Alaturi de el vor mai juriza Marian Ionescu (Directia 5), Florin Grozea (HI-Q), Andrei Tudor (compozitor), Cornel Fugaru (compozitor), Ionel Tudor (compozitor), Andrei Kerestely (compozitor), Sava Negrean (cantareata muzica populara), Constantin Enceanu (interpret muzica populara).
“BCR Sperante este un proiect de suflet pentru noi. BCR Sperante da credit talentului, sprijinind financiar educatia muzicala a unor copii daruiti pentru muzica, dar cu mijloace financiare insuficiente. Proiectul isi gaseste locul firesc in strategia de implicare proactiva in comunitate a bancii, care vizeaza cu predcadere: educatia, antreprenoriatul social si solidaritatea sociala”, a declarat Cornel Cojocaru, Purtator de cuvant BCR.
BCR Sperante 2009 a insemnat, pe scurt:
– 15 copii talentati la muzica, dar cu o situatie materiala dificila au fost admisi in proiect
– Impreuna cu Loredana Groza, au inregistrat Albumul BCR Sperante pe care il aveti in mape
– Aproape 90,000 de Euro adunati in urma campaniei de strangere de fonduri
– Copiii beneficiaza de fonduri alocate pe baza unor planuri de interventie realizate de Salvati Copiii si de Romani CRISS pentru fiecare copil in parte.
„BCR Sperante face parte dintr-un parteneriat strategic intre Salvati Copiii Romania si BCR. Copiii implicati in prima editie a acestui proiect social au dat dovada de daruire si de implicare, fiecare dintre ei incercand sa se dezvolte si sa se depaseasca pe sine. Scopul principal al acestei initiative este campania de strangere de fonduri pentru acces la educatie, ore individuale de pregatire muzicala, dar si pentru acoperirea altor cheltuieli necesare unei bune dezvoltari (uniforme, rechizite, transport). Solidaritatea noastra, a tuturor, se transforma in aceste momente in ajutor direct acordat copiilor. Suntem increzatori ca vom reusi sa strangem banii necesari pentru ca acesti copii sa-si cultive talentul”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.
“Proiectul BCR Sperante a marcat inceputul unei colaborari stranse intre Romani CRISS si BCR, un pas important dinspre sectorul privat catre comunitati. Anul 2009 a oferit Romani CRISS oportunitatea de a spriji direct si a impartasi bucuria a 12 copii romi talentati, fara posibilitati materiale, care au participat in proiect si care au putut, astfel, merge mai departe pe drumul catre o cariera muzicala. Suntem siguri ca si editia 2010 a proiectului BCR Sperante va fi o reusita si pentru alti copii care au nevoie de proiect. Ne bucuram ca avem o sansa pentru copiii romi si speram ca ne veti fi alaturi“, a declarat Magda Matache, Director executiv, Romani CRISS.
Etapele proiectului BCR Speranţe 2010
I. Etapa preselecţiilor. Preselecţiile pentru cea de-a doua ediţie a proiectului au loc în perioada 16 august – 31 august în Bucureşti şi în alte patru municipii: Constanţa, Iaşi, Cluj şi Craiova.
II. Selecţia finală. Pe baza preselecţiilor şi a înregistrărilor audio şi video făcute în timpul Caravanei BCR, juriul va decide care sunt copiii care vor intra în proiectul BCR Speranţe, ediţia 2010.
III. Înregistarea albumului BCR Speranţe 2010. După încheierea selecţiei, copiii admişi vor intra într-un stagiu de pregătire cu vedete muzicale consacrate şi vor înregistra Albumul BCR Speranţe 2010, care mai apoi va fi vândut în scopuri caritabile.
IV. Gala BCR Speranţe, ediţia 2010. Gala va avea loc în noiembrie, la Bucureşti şi va avea rolul să îi prezinte pe copiii admişi în program. Totodată, va fi un eveniment caritabil, destinat strângerii de fonduri pentru susţinerea accesului copiilor la o educaţie muzicală solidă.
VI. Monitorizare şi evaluare continuă
Pentru fiecare copil admis în proiect, organizaţiile partenere, Salvaţi Copiii şi Romani CRISS vor realiza planuri de intervenţie. Acestea vor viza educaţia muzicală cu profesori individuali, participarea la concursuri şi festivaluri de profil, precum şi nevoile de bază ale copiilor: hrană, îmbrăcăminte sau cazare, acolo unde va fi cazul. Semestrial, copiii vor fi evaluaţi pe baza rezultatelor obţinute la concursuri şi ale recomandărilor primte de la profesorii de muzică.