Duminica 29 octombrie, la ora 22:00 a avut loc premiera documentarului Planeta Albastra II in Romania odata cu premiera monidala.
Lansarea din Romania a fost anuntata si de instalarea unui acvariu in centrul vechi din Bucuresti in care trecatorii au putut intra si sa faca poze din interiorul lui.
Acvariul va ramane si astazi la intersectia strazilor Smardan si Lipscani.
Planeta Albastră II va duce spectatorii într-o călătorie revelatoare și magică în cea mai mare și totuși cea mai puțin cunoscută parte a planetei noastre – oceanele noastre. Mările sunt, la rândul lor, furtunoase și senine, extraordinar de frumoase și înverșunate, și sunt sângele vieții planetei: influențând vremea, reglementând climatul și susținând în cele din urmă toată viața de pe Pământ. În ultimii ani, cunoștințele noastre despre ceea ce se petrece sub valurile marilor si oceanelor s-au schimbat. Folosind descoperiri de ultimă oră în domeniul științei și tehnologiei pentru a explora această frontieră finală, Planeta Albastră II va dezvălui personaje uimitoare, locuri care par de pe altă lume și noi comportamenteextraordinare ale animalelor. Poveștile calde și convingătoare despre habitatele marine și locatarii lor plini de personalitate vor construi o relație emoțională a oamenilor cu oceanele noastre și vor aduce o nouăperspectivă asupra acestei lumi puțin cunoscute.
Difuzat în 2001, documentarul multi-premiat Blue Planet a fost viziunea fără precedent asupra lumii oceanelor a BBC Studios Natural History Unit. Douăzeci de ani mai târziu, echipa Planeta Albastră II a petrecut patru ani în 125 de expediții, a vizitat 39 de țări și a filmat pe fiecare continent și în adâncurile fiecărui ocean al planetei.
Planeta Albastra II il are ca narator pe Sir David Attenborough, iar coloana sonora este semnata de nimeni altul decat Hans Zimmer. Coloana sonora a avut parte si de aportul trupei Radiohead care a inregistrat o piesa special pentru Planeta Albastra II impreuna cu Hans Zimmer. Iata aici un prequel:
Planeta Albastră II, o serie de 7 episoade a câte 60 de minute, va fi difuzat în România de BBC Earth în următoarea perioadă și este realizat de BBC Studios’ Natural History co-produsă cu BBC America, WDR și France Télévisions în parteneriat cu The Open University. Este produs de către James Honeyborne și adaptat pentru seria de televiziune de către Mark Brownlow și a fost comandat de Charlotte Moore, directorul BBC Content și Tom McDonald, șeful Comisiei pentru Istorie Naturală.