Un nou documentar despre viaţa sălbatică, Întâlnirile periculoase ale lui Ray Mears, va fi difuzat în exclusivitate pe BBC Earth duminică, 27 septembrie, de la ora 17:15. Producția îl prezintă pe expertul în supraviețuire Ray Mears care vizitează cele mai reprezentative și contrastante ținuturi din Australia.
Într-o călătorie prin mlaștinile din Teritoriile de Nord și lanțul muntos sălbatic din Tasmania sunt descoperite două dintre cele mai renumite și periculoase animale ale continentului: crocodilul de apă sărată și diavolul tasmanian.
Acest sezon, împărțit în două episoade, începe în căutarea terifiantului crocodil de apă sărată într-una din zonele cel mai puține populate din Australia. Teritoriile de Nord își schimbă peisajul dramatic în urma ploilor, iar aceste condiții foarte grele de supraviețuire îl fac pe cel mai temut prădător, crocodilul de apă sărată, să devină regele incontestabil al naturii. Schimbările climatice au ca efect mărirea teritoriului acestui prădător şi o întâlnire inevitabilă cu aşezările umane. Aşadar, apare întrebarea: ce poate fi făcut în legătură cu conflictul dintre crocodil și om?
Al doilea episod se concentrează pe Tasmania și animalul său iconic, diavolul tasmanian. Ray Mears descoperă această insulă fascinantă şi are ocazia să întâlnească și alte animale ale acestei regiuni precum langusta-monstru sau timidul ornitorinc. Efectul climatic unic care poate fi descris drept „patru anotimpuri într-o zi” şi bolile care s-au dezvoltat în aceste condiţii pun în pericol sănătatea diavolului tasmanian atât de mult încât există pericolul dispariţiei speciei.
În acest documentar, Ray Mears are privilegiul de a vedea habitatele unice ale crocodilului de apă sărată și ale diavolului tasmanian pentru a înțelege mai bine modul în care cele două animale și-au câștigat reputația atât de temută.
Cu ajutorul unor experți, inclusiv cercetători în domeniul animalelor, echipe de căutare și băștinași care trăiesc în aceste zone, Ray Mears află că supraviețuirea în sălbăticie nu este deloc ușoară în zilele noastre, atât pentru cei mai mari prădători, cât și pentru oameni.