Tehnologia românească, din nou în atenţia industriei IT internaţionale
AXIGEN Mail Server, soluţia de mesagerie electronică dezvoltată de Gecad Technologies, a câştigat premiul de excelenţă ServerWatch 2007 la categoria „Communications Server”. La numai un an şi jumătate de la lansarea sa pe piaţă, AXIGEN intră în elita mondială a aplicaţiilor de tip server pentru comunicare electronică.
„Prin AXIGEN confirmăm încă o dată că tehnologia românească poate să concureze şi chiar să învingă cele mai importante aplicaţii software la nivel mondial. Câştigând acest premiu suntem mândri că am reuşit să aducem România din nou în atenţia comunităţii IT internaţionale”, spune Oana Bornaz, CEO la AXIGEN/Gecad Technologies.
AXIGEN Mail Server, ajuns acum la versiunea 4.0, a concurat cu alte patru soluţii de mesagerie – Zimbra, CommuniGate, Merak şi Lotus – într-o campanie de votare desfăşurată între 1 şi 25 mai. Rezultatele au fost făcute publice de prestigioasa revistă americană ServerWatch pe 5 iunie, desemnând AXIGEN drept câştigător al categoriei „Communications Server” (//www.axigen.ro/sw).
„AXIGEN Mail Server a câştigat în cadrul acestei categorii competitive, obţinând peste 40% din voturi. Serverul dedicat platformelor Unix este construit astfel încât să reducă efortul administratorilor pentru integrarea şi configurarea lui, oferind o abordare “la cheie” şi înlocuind o varietate de componente distincte open source cu o soluţie proprietară unică”, menţionează ServerWatch.
ServerWatch este cea mai cunoscută revistă, cu acoperire internaţională, care analizează şi evaluează soluţii de tip server dedicate mediului de business.
„Suntem foarte onoraţi de primirea premiului ServerWatch şi dorim să le mulţumim tuturor celor care au susţinut AXIGEN pe parcursul campaniei de votare. Premiul confirmă aşteptările pe care le avem în privinţa tehnologiei AXIGEN”, spune Radu Georgescu, Preşedinte GECAD Group.
Investiţiile în dezvoltarea şi promovarea tehnologiei şi produselor AXIGEN s-au ridicat la 3,5 milioane de euro până la finalul lui 2006, pentru acest an fiind preconizate investiţii de încă 1,5 milioane euro în cercetare-dezvoltare.
{mosloadposition user10}