Compania, care si-a deschis biroul de la Bucuresti in 2009, activeaza in Romania impreuna cu partenerul sau Eolica Dobrogea
IBERDROLA RENOVABLES dobandeste dreptul de a dezvolta 1.500 megawati de energie eoliana in partea de est a acestei tari est europene
· Guvernul Romaniei a autorizat IBERDROLA RENOVABLES sa-si conecteze productia de electricitate la reteaua electrica nationala.
· Acest aviz va permite companiei sa-si puna in miscare PROIECTUL DIN DOBROGEA, cel mai ambitios de acest gen din lume, unul care va dezvoltaun numar de pana la 50 de parcuri eoliene.
· Compania si-a planificat sa construiasca inca din acest an prima ferma eoliana din tara: cea de 80 MW de la Mihai Viteazu, care nu este cuprinsa insa in avizul mentionat.
· IBERDROLA RENOVABLES este compania etalon din domeniul energiilor regenerabile din Europa Rasariteana, zona in care deja activeaza prin proiecte in Polonia, Ungaria, Estonia si Bulgaria, facand in acelasti timp masuratori de vant si in Rusia.
IBERDROLA RENOVABLES, liderul mondial de pe piata energiei eoliene*, a primit de la Transelectrica, operatorul retelei romanesti, avizul de a conecta la reteaua electrica nationala pana la 1.500 MW de energie eoliana.
Aceasta productie planificata ii va permite gigantului spaniol sa genereze suficienta energie pentru a furniza electricitate pentru aproape un milion de gospodarii, reducand in acelasti timp emisiile de bioxid de carbon cu 2,6 milioane de tone pe an.
Licenta va netezi calea spre desfasurarea PROIECTULUI DOBROGEA al acestei companii, pana in prezent cel mai ambitios proiect eolian din lume, care va duce la construirea a aproape 50 de parcuri eoliene in regiunea Dobrogei, in partea de sud-est a Romaniei. Compania intentioneaza sa construiasca parcurile respective intre anii 2011 si 2017.
IBERDROLA RENOVABLES isi implementeaza toate proiectele din Romania impreuna cu Eolica Dobrogea (detinuta de grupul elvetian NEK asociat cu firmele romanesti C-Tech si Rokura). Acestei companii, aflate in fruntea pietei de regenerabile din Romania, i-a fost incredintata sarcina de a dezvolta proiectele, de a planifica si a obtine autorizatiile de constructie, in timp ce IBERDROLA RENOVABLES va prelua construirea si operarea parcurilor eoliene.
Anul acesta, compania intentioneaza sa inceapa construirea primului sau obiectiv din Romania: Parcul eolian Mihai Viteazu, de 80 MW, proiect care nu se incadreaza in noul aviz acordat de guvernul Romaniei, dar va fi, si el, amplasat tot in Dobrogea si urmeaza sa intre in functiune in ianuarie 2011.
In 2009, IBERDROLA RENOVABLES si-a deschis reprezentanta in Bucuresti, capitala Romaniei, ca parte din programul permanent de intarire a prezentei sale in Europa de Est. Compania administreaza deja parcuri eoliene in Polonia (161 MW) si Ungaria (50 MW), si dezvolta proiecte in Estonia (construind cea mai mare ferma eoliana din acea tara, de 150 MW) si Bulgaria. De asemenea, desfasoara masuratori de specialitate in Rusia.
IBERDROLA RENOVABLES activeaza in 23 de tari si este lider mondial* in sectorul sau, atat in ce priveste puterea instalata (cu aproape 11,294 MW putere instalata la inceputul primului trimestru al anului 2010), cat si ca putere generata (peste 6.812 milioane kWh).
IBERDROLA RENOVABLES, companie etalon in Europa Rasariteana
Diversitatea geografica reprezinta unul dintre avatajele competitive al companiei IBERDROLA RENOVABLES. Strategia sa internationala se concentreaza pe pietele cu reglementari favorabile si cu un mare potential de crestere in domeniul energiilor regenerabile.
In prezent, America de Nord si Europa reprezinta principalele piete ale companiei. Europa Rasariteana a fost desemnata ca piata prioritara pentru anii urmatori, cu proiecte care se apropie de 4,700 MW.
In 2009, compania spaniola a directionat aparoape 100 milioane de euro catre dezvoltarea energiilor regenerabile din Europa de Est, ceea ce o califica drept compania etalon in domeniul energiilor regenerabile din regiune.
* Sursa: Bloomberg New Energy Finance
{mosloadposition user10}