Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (A.V.A.S.) a publicat vineri, 18 mai 2007, anunţul de vânzare pentru S.C. SANTIERUL NAVAL MANGALIA S.A. Vânzarea celor 527.601 acţiuni, reprezentând 100 % din capitalul social al societăţii, se va face prin negociere pe baza de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Oferta AVAS este valabilă o perioadă de 180 de zile de la data publicării anunţului.
S.C. SANTIERUL NAVAL MANGALIA S.A. are un capital social de 5.276.010 lei, iar activitatea principală constă în construcţii şi reparaţii de nave.
AVAS solicită prin anunţul de participare la negociere ca ofertanţii – persoane juridice sau consorţiu format din persoane juridice sau din persoane fizice împreună cu persoane juridice – să prezinte dovada îndeplinirii cumulative a următoarelor criterii de precalificare:
1. Performanţa potenţialului investitor demonstrată prin cifra de afaceri realizată în anul 2006, de minim 4 mil. Euro.
2. Prezentarea unui plan de afaceri, pe o perioadă de până la cinci ani, prin care ofertantul îşi va asuma:
· un program de investiţii pentru modernizare şi dezvoltare de minim 4,5 mil. Euro pe o perioadă de maxim 5 ani, din care 2,5 mil. Euro în termen de un an de la transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor;
· un program de investiţii de minim 500.000 Euro pentru realizarea masurilor cuprinse in programul de mediu pentru privatizare;
· asigurarea unui aport în numerar, cu titlu de capital de lucru, de minim 2 mil. EURO, în termen de 3 luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.
3. Dovada experienţei proprii de minimum 5 ani şi apartenenţa în prezent a potenţialului cumpărător, persoană juridică, la activitatea de proiectare, fabricaţie reparare şi modernizare a navelor maritime şi fluviale.
4. Acceptarea şi asumarea, în scris, în mod expres şi irevocabil a unor clauze contractuale obligatorii propuse prin proiectul de contract de vânzare-cumpărare, prezentat în Dosarul de prezentare, între care: menţinerea obiectului principal de activitate, protecţia socială şi angajamentul investiţional conform planului de afaceri prezentat.
De asemenea, pentru a putea participa la procesul de privatizare, ofertanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de participare:
· să facă dovada inexistentei sancţiunilor penale pentru săvârşirea următoarelor fapte: gestiune frauduloasa, abuz de încredere, fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită sau alte contravenţii şi infracţiuni prevăzute de Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ei şi/sau acţionarii/asociaţii.
· să facă dovada că nu au înrăutăţit în mod vădit situaţia economico-financiară a unor societăţi comerciale privatizate anterior, ca urmare a neîndeplinirii sau îndeplinirii cu întârziere a obligaţiilor asumate prin contracte de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiate cu A.V.A.S. şi/sau alte instituţii publice implicate, în mod direct sau prin intermediul societăţilor la care sunt acţionari/asociaţi.
Potentialii cumparatori interesaţi de achiziţionarea S.C. SANTIERUL NAVAL MANGALIA s.a. vor depune documentele care atesta indeplinirea criteriilor de precalificare, documentele de participare si oferta finala pana la 03.07.2007, ora 11,00 ora locala.
Deschiderea plicurilor cu documentele care atestă îndeplinirea criteriilor de precalificare, se va face la data de 03.07.2007, ora 13,00, în prezenţa reprezentanţilor ofertanţilor.
Informaţii de background
Consortiul de investitori reprezinta organizarea mai multor investitori intr-o asociere care prezinta o oferta comuna de cumparare a unui pachet de actiuni prin care isi asigura controlul asupra societatii comerciale emitente, cu conditia ca cel putin liderul consortiului sa fie un investitor strategic, care sa detina conducerea si sa reprezinte interesele membrilor consortiului, iar participarea acestuia la profit/pierdere in cadrul consortiului sa-i dea dreptul la cel putin 51% din actiunile dobandite in cadrul procesului de privatizare.
Candidatii care doresc sa fie precalificati sub forma de consortiu (cu maximum patru membri) trebuie sa furnizeze pe langa documentele prezentate mai sus pentru indeplinirea criteriilor de precalificare si documente care sa ateste urmatoarele:
· Nominalizarea unui investitor strategic care sa conduca/reprezinte pe membrii consortiului;
· Interesele relative ale membrilor consortiului, contributia acestora la capital si drepturile de vot (in cazul in care acestea difera);
· O cifra de afaceri aferenta intregului consortiu pe anul 2006, care sa reprezinte insumat minimum 5 mil. EURO (confirmata prin prezentarea raportului anual de activitate sau un document similar care sa cuprinda situatiile financiare anuale, astfel cum au fost inregistrate la autoritatile fiscale competente, raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz, si propunerile de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderilor contabile prin situatii financiare pentru anul 2006 in forma inregistrata la autoritatile financiare competente);
· Investitorul strategic care va conduce/reprezenta consortiul va trebui sa faca dovada experientei de minimum 5 ani in activitatea de proiectare, fabricatie reparare si modernizare a navelor maritime si fluviale, prin prezentarea unor documente doveditoare (certificat de inregistrare la O.R.C., act constitutiv, extras din contractele incheiate si derulate de ofertant din care sa rezulte ca au avut ca obiect domeniul mentionat).
Informatii suplimentare privind oferta A.V.A.S. se pot obtine consultand site-ul cu adresa www.activelestatului.ro sau www.avas.gov.ro.
{mosloadposition user10}