Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a înregistrat o singură ofertă pentru 76,6817% din capitalul social al I.C.P.T. TEHNOMAG – CUG S.A. Cluj Napoca. Este vorba de Consorţiul format din Asociaţia PAS TEHNOMAG 2005 şi S.C. TEHNOMAG S.A. Cluj-Napoca.
Trecerea acţiunilor în proprietate privată se realizează prin negociere cu selecţie pe bază de oferte tehnice, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare şi H.G. nr. 2193/2004.
În prezent, comisia de privatizare analizează documentele depuse de ofertant pentru a stabili dacă îndeplineşte criteriile de precalificare impuse prin anunţul publicitar, respectiv:
1. inexistenţa sancţiunilor penale pentru săvârşirea următoarelor fapte: gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită sau alte contravenţii şi infracţiuni prevăzute în Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, cu modificările şi completările ulterioare – criteriu eliminatoriu;
2. experienţă în domeniul cercetării-dezvoltării pentru ramura de ştiinţă a societăţii comerciale de cercetare – dezvoltare sau pentru o ramură înrudită;
3. bonitate financiară şi capacitate de a prelua o nouă afacere ;
4. pot participa la privatizare numai persoanele fizice/juridice române sau străine, care în mod direct sau prin intermediul societăţilor la care sunt acţionari/asociaţi majoritari nu au înrăutăţit în mod vădit situaţia economico-financiară a unor societăţi comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neîndeplinirii sau îndeplinirii cu întârziere a obligaţiilor asumate prin contractele de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiate cu FPS şi/sau APAPS/AVAS.
Reamintim că ICPT TEHNOMAG – CUG S.A. este cel de-al treilea institut de cercetare pe care AVAS la lansat la privatizare în 2007. Alături de AVAS, mai este acţionar al societăţii SIF Banat Crişana cu o cotă de 23,97%.
{mosloadposition user10}