pentru S.C. DOBROMIN S.A. Corbu
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a luat în analiză modul de realizare a măsurilor din Programul de Restructurare, cu termene de finalizare în anul 2008, pentru S.C. DOBROMIN S.A. Corbu.
Ajutorul de stat acordat S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa a fost aprobat prin Decizia nr.15/03.02.2006. Ajutorul de stat a fost acordat la privatizare şi a constat în scutirea la plată a unor obligaţii datorate şi neachitate la bugetul consolidat al statului, la bugetul local şi AVAS.
Programul de restructurare s-a desfăşurat în perioada 2004 – 2009 şi a cuprins măsuri privind restructurarea organizatorică şi tehnologică, restructurarea de mediu şi restructurarea financiară.
Odată cu aprobarea Programului de Restructurare, Consiliul Concurenţei a impus prin Decizia nr. 15/03.02.2006 şi o serie de restricţii şi condiţionări, respectiv:
– Societatea este obligată să implementeze în totalitate Planul de Restructurare asumat.
– Societatea îşi va reduce capacităţile de producţie până în anul 2009 conform Planului de Restructurare asumat.
– În cazul nerespectării condiţiilor impuse prin Decizia nr. 15/03.02.2006, se vor aplica prevederile art. 22 din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicată, în vigoare la momentul emiterii deciziei de autorizare a ajutorului de stat.
Până în prezent, AVAS a realizat două analize ale stadiului îndeplinirii măsurilor din Programul de Restructurare, prima a fost realizată în anul 2007 şi a vizat analizarea măsurilor din program ce au avut termene scadente în perioada 2005 – 2006, iar cea de-a doua analiză a fost realizată în anul 2008 şi a vizat analizarea măsurilor ce au avut termene scadente în anul 2007. Ambele analize au fost comunicate Consiliului Concurenţei.
În Programul de Restructurare, în anul 2008, nu sunt prevăzute măsuri de realizat, însă societatea a raportat îndeplinirea unor măsuri suplimentare faţă de program, măsuri de natură tehnologică şi de mediu.
Menţionăm că S.C. DOBROMIN S.A. Constanţa a fost privatizată în anul 2003, cumpărător fiind Consorţiul format din S.C. METALEUROEST S.R.L. Câmpina, S.C. ELSID S.A. Titu, ASOCIAŢIA SALARIAŢILOR „MINERUL” Constanţa şi dna. Gabriela ŞERBAN. Transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor s-a efectuat în data de 09.12.2004. Obiectul principal de activitate al societăţii este extracţia pietrei calcaroase a gipsului şi a pietrei, precum şi extracţia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, gipsului, cretei şi a ardeziei.
{mosloadposition user10}