Vrei sa afli rapid ce salariu brut sau net ai, ce contributii la stat trebuie sa platesti, ca angajat sau angajator, si care sunt cele mai noi reglementari fiscale din Romania? Cea mai rapida cale de acces este o aplicatie pentru calcul salariu.
Calculator salariu te ajuta sa afli, cu un singur click, care este salariul brut pornind de la net sau invers, ce contributii se retin angajatului si trebuie platite la stat si te ajuta sa intelegi termenii specifici acestui domeniu. Aplicatia calculator-salariu.net este transparenta si pe site gasesti raspunsuri complete si detaliate la intrebarile tale pe care probabil ti le pui cand vine vorba de salariu si de modificarile legislative in domeniu.
Deasemenea este o aplicatie gratuita, completa si complexa, spre deosebire de alte aplicatii existente deja in mediul online si care pot genera rezultate eronate la calculul salariului net si brut. Calculator salariu vine in sprijinul salariatilor din Romania cu rezultate corecte si complete, este special creata pentru telefonul mobil, si poate fi folosita cu incredere de catre orice angajat sau angajator.
Calculator-salariu.net nu este doar un calculator rapid al salariului net si brut, ci ofera si un acces facil la informatii legate de contributiile si taxele pe care un salariat le datoreaza statului roman in functie de salariu.
Cum functioneaza?
Pentru a afla salariul net, trebuie doar sa completezi salariul brut din contractul de munca, iar acesta va genera automat salariul net, cuantumul impozitului si taxelor salariale retinute si virate la bugetul de stat in contul angajatului, deducerea personala, contributia datorata de angajator si costul salarial total. Fiecare contributie este evidentiata atat procentual, cat si ca suma exacta datorata si in sarcina cui revine fiecare taxa, a angajatului sau a angajatorului. Totodata, poti afla si care este castigul tau pe saptamana, zi, ora.
Aplicatia poate fi utila atat angajatorilor, cat si angajatilor, singurul domeniu caruia nu i se aplica fiind cel al constructiilor. Aici, salariul minim brut pe tara este de 3.000 de lei si, conform OUG 114/2018, angajatii din acest domeniu au o serie de beneficii la retinerea si plata taxelor (scutire de impozit pe venit, la CASS, precum si o reducere a CAS cu 3.75%, adica sistarea contributiilor catre Pilonul II).
In 2019, salariul minim brut pe economie este de 2.080 de lei pentru un program normal de lucru. Tot de la 1 ianuarie 2019 a intrat in vigoare si salariul minim diferentiat pentru studii superioare, in cuantum de 2350 de lei, platit angajatilor care au vechime cel putin un an in domeniul studiilor respective.