Adina Drinceanu coincide cu Inaugurarea unui nou spatiu expozitional la Academia Romana
Tinara pictorita Adina Drinceanu isi incepe primul turneu mondial cu expozitia individuala Ferestre (Finestre). Dupa mai multe participari in expozitiile organizate la Palazzo Comunale Sala degli Archi (Perugia, 2004), Museo e Chiostro di San Francesco (Archevia, 2004) si Teatro Centrale, (Roma, 2006), Adina a evoluat intr-o asemenea masura incat, dupa inaugurarea din Bucuresti, grupul celor 13 lucrari de mari dimensiuni care alcatuiesc Ferestre va poposi in acest an la Hong Kong, Dubai, Montreal si Washington. "Imi place sa cred ca picturile mele sunt ferestre deschise catre interior privitorilor care se intreaba cu neliniste: de ce?. Ma bucur ca voi putea duce aceasta perspectiva pe trei continente, ca un omagiu romanesc", a declarat Adina Drinceanu.
Cu aceasta ocazie, Academia Romana isi deschide si mai larg portile catre arta, inaugurand un spatiu expozitional: elegantul hol al Casei Stiintei, in Calea 13 Septembrie, vis-a-vis si intr-un posibil dialog cu Muzeul de Arta Contemporana.
"Academia Romana detine un insemnat patrimoniu artistic si este mandra sa puna la dispozitia publicului o zona unde sa poata fi admirate unele dintre cele mai frumoase opere de arta", a declarat Academicianul Alexandru Bogdan. "Prin aceasta inaugurare suntem in egala masura bucurosi sa marcam si avanpremiera carierei internationale a unui tanar talent romanesc, Adina Drinceanu, care suntem convinsi ca isi va face loc in peisajul artei contemporane ca o entitate cu delimitari clare in ceea ce noi de regula
denumim fenomenul romanesc".
Nascuta la Galati in 1980, Adina Drinceanu a absolvit sectia de grafica publicitara a Liceului de Arte din localitate. In 2005, ea a obtinut Diploma di Laurea la sectia de Sculptura de la Accademia delle Belle Arti "Pietro Vannucci" din orasul italian Perugia. In prezent, este doctorand in istoria artei la Universita degli Studi di Perugia.
"Lucrarile Adinei te izbesc aproape violent, atat ca organizare a suprafetei, cat si a cromaticii de factura expresionista", apreciaza la randul sau artistul plastic profesionist Gheorghe Gogescu. "Artista dovedeste o buna cunoastere anatomica si compozitionala, avand in picturile sale care au ca tema omul in ipostazele lui interioare o pagina tip afis (J'accuse, Della ritrovata innocenza, Senza titolo 2, Roger Garth) in care personajele tind sa iasa din cadrul panzei, cu priviri patrunzatoare, fascinante, care capteaza atentia privitorului, cat si o constructie ferma ce tradeaza sculptorul, o cunoastere perfecta a anatomiei si psihologiei umane pe care o reda prin tuse ferme de culoare."
"Picturile Adinei se esentializeaza prin privirile subiectilor sai, nu atat prin atitudini, nu prin confruntarea dintre culoare si forma, nici prin incisivitatea desenului, ci printr-o adanca singuratate ascunsa in ochii personajelor. Tineretea si o anumita constiinta a feminitatii, de ce nu, o dorinta de a se modela pe sine, insa nu numai prin sine, chiar si in reactiile scontate ale publicului, o fac la prima vedere sa apara ca un spirit deplin hotarat, taios, incisiv", o caracterizeaza George Radu Serafim.
Expozitia de arta a Adinei Drinceanu este organizata de catre consortiul East UE in colaborare cu asociatii sai pentru a crea profilul international al artistei prin intermediul unui turneu international.
Consortiul actioneaza in domeniul proiectelor sociale, sustinand si arta, respectiv tinerii artisti care se disting prin capacitate, claritate intelectuala si morala si a caror valoare este confirmata de critica.
"In acest an, artista premiata este Adina Drinceanu, o tanara pictorita de nationalitate romana, care a interpretat cel mai bine crezul filozofic al Consortiului, de fraternitate si libera colaborare intre popoare", a declarat Oriano Fabbri, Presedintele consortiului East UE.
Consortiul East UE este prezent in peste 20 de tari (America, Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Extremul Orient), unde dezvolta proiecte industriale si sociale. Consortiul actioneaza in beneficiul institutiilor publice si private, al societatilor si profesionistilor din agricultura, mediu, constructii, infrastructura, energie, hidrocarburi, industrie si sanatate, precum si din domeniul organizarii de evenimente culturale si sociale.
{mosloadposition user10}