Originalitate, tehnică desăvârșită și creativitate în cea de-a doua ediție
O nouă săptămână de foc în cortul Bake Off România a adus cea de-a doua mare provocare pentru cei 11 concurenți rămași în competiția pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator și premiul de 25.000 de euro!
Energia, pasiunea și dorința de a merge mai departe au răspândit în tot cortul miros de tarte, dulci și sărate, iar Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu au avut de luat o decizie grea.
Bake Off România a fost urmărită de aproximativ 1.4 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:31 – 22:32. Cel mai urmărit minut al competiției, de la 20:57, a reunit aproximativ 1.8 milioane de telespectatori în fața televizoarelor. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, Bake Off România a fost lider de audiență, obținând 8.3 puncte de rating și 18.7% share.
La prima probă, cea de semnătură, concurenții au trebuit să prepare un quiche care să îi reprezinte, dar care să impresioneze jurații prin combinația de ingrediente din umplutură. De la dovlecei cu mentă, brie cu hribi, roșii uscate cu brânză de capră, gorgonzola cu rucola, spanac și kaiser, carne de miel, până la resturi pe care le găsim în frigider, toate aromatizate cu ierburi de Provence și alte minunății savuroase, concurenții au dat dovadă de măiestrie în bucătărie. Cuptorul a fost cel care le-a pus piedici acestora în a scoate pe bancurile de lucru quiche-ul perfect. Jurații au descoperit multe preparate necoapte, unele prea sărate, altele prea puțin sărate, prea multă compoziție, prea puțin sos. Doamna profesoară, Mariana, nu a primit notă de trecere când Tudor a strigat catalogul, chiar dacă prezentarea a fost bună. Cei care au reușit să se remarce la această probă au fost: Adrian, Carmen și Ionela.
Proba tehnică se pare că le dă cele mai multe bătăi de cap concurenților. Deși primesc rețeta și câteva indicații despre modul de preparare, acestea nu sunt complete, tocmai pentru a le testa abilitățile de cofetari. De această dată, Tudor Constantinescu a fost cel care a dat tema: tartă cu lămâie și bezea: „Îmi place să regăsesc într-un preparat această armonie între proporții!”. Același produs, cu 11 modalități de preparare și prezentare și 11 viziuni diferite pentru produsul final, le-a dat de furcă concurenților. Modul complex de preparare a crescut tensiunea în cort, iar rezultatele finale nu au fost pe măsura așteptărilor. Proba tehnică presupune jurizarea preparatelor fără ca juriul să știe cui aparțin. Cei trei specialiști au demostrat la această probă că aparențele înșeală. Tarta Erikăi, care arăta perfect, ascundea la interior o cremă necoaptă ce s-a scurs în momentul tăierii, însă coaja de tartă era perfectă: „Ce păcat!”, au exclamat cei trei. La această probă s-au remarcat Dan, Ionela și Mihaela.
Proba de creativitate l-a adus în cortul Bake Off România pe carismaticul Florin Busuioc, care le-a dat tema concurenților printr-o ghicitoare. Cei 11 au avut de pregătit tarte care să reprezinte cele patru anotimpuri. „Chiar dimineață, când m-am trezit, l-am văzut la Meteo și nu mă așteptam să vină la noi în cort!”, a spus Irina. Odată cu venirea lui Busu s-a instalat buna dispoziția la bancurile de lucru, iar el nu a ezitat să glumească cu concurenții. Din cele patru tipuri de tarte pregătite de fiecare, cei 11 cofetari amatori au avut de ales doar două pe care să le deguste jurații.
Adrian, tânărul concurent de 16 ani, este cel care a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor celor trei experți și a primit insigna de cofetarul săptămânii. Petre, Erika și Mariana au fost nominalizați de juriu pentru proba eliminatorie, unde au trebuit să reinterpreteze tarta cu mere. Petre a fost cel care nu a reușit să fie suficient de convingător și a părăsit competiția Bake Off România: „Fie că ești învins sau învingător, în momentul în care ești pe teren, îți aplauzi adversarul și el pe tine!”, a declarat Petre.
Săptămâna viitoare, luni, de la 20:30, numai la PRO TV, la Bake Off România, biscuiții și fursecurile vor fi vedetele ediției. Cei 10 concurenți își vor demonstra încă o dată măsiestria în bucătărie și vor încerca să impresioneze jurații prin creativitate și gust. Un invitat surpriză, îndrăgit de milioane de oamenii prin stilul său unic, va fi alături de ei pentru proba de creativitate și le pentru a le arăta cum se construiește o casă de… turtă dulce!