(medici si asistente) din spitale
Cursurile vor incepe in data de 18 ianuarie 2010, primul curs fiind Managementul Comunicarii.
Programul destinat formarii personalului operativ din unitatile de sanatate (medici si asistente) mai cuprinde si urmatoarele cursuri: operare calculator, Internet si comunicare electronica, sisteme informatice pentru managementul unui spital, relatii publice si limba engleza.
Durata programului pentru personalul operativ este de 6 luni. Cursurile sunt organizate in 16 sesiuni locale, fiecare sesiune avand 12 ore, distribuite in 3 zile (marti, miercuri si joi). Sesiunile de curs online vor avea o durata de 28 ore si se vor derula pe platforma e-learning a Proiectului. Fiecare grupa va fi formata din 20 de cursanti.
Inscrierea la cursuri se face in baza formularului de inscriere, a declaratiei pe propria raspundere si a copiei dupa BI/CI. Documentele de inscriere pot fi descarcate de pe site-ul proiectului www.proiect-medas.ro, sectiunea „formular de inscriere” sau pot fi obtinute la cerere, prin email sau fax. Inscrierea este valida daca formularul de inscriere este inregistrat la registratura spitalului si este semnat si stampilat de catre o persoana autorizata din cadrul unitatii.
Cursurile sunt finantate din fonduri europene in cadrul proiectului „MEDAS – Instruirea medicilor si a asistentelor medicale din spitale in management si utilizarea noilor tehnologii” POSDRU/63/3.2/S/20264, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni!”. Cursurile sunt certificate si acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) si se vor desfasura in municipiul resedinta de judet al cursantilor.
Proiectul Medas cuprinde 4 regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Sud-Est (Constanta, Galati, Tulcea), Sud-Muntenia (Arges, Dambovita, Teleorman, Calarasi), Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinti) si are ca obiectiv formarea personalului cu functii de conducere (240 de manageri de top) si a personalului operativ (640 medici si asistente) din unitatile de sanatate.
Proiectul este implementat in parteneriat cu SupEuropa (Franta), Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria, Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu si Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu” Bucuresti.
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni!