Aqua Villa – Delta Dunării, una dintre pensiunile premium din județul Tulcea, localizată pe brațul Sulina, recomandă ca atracție de vară zona Maliuc din Delta Dunării și vizitarea obiectivelor turistice.
Delta Dunării, un mixt de biovegetație, hidrovegetație și geovegetație te încântă de la început cu momentele unice de relaxare și meditație pe care ți le oferă. Un concediu reușit este unul care pe lângă voie bună și destindere, să ai posibilitatea să îți programezi din timp vizitele la atracțiile turistice și să marchezi momentele ca amintiri.
„Copil fiind, adoram să descoper și să mă bucur de frumusețile Deltei Dunării, să admir peisajele și să surprind ecosistemul în adevărata sa splendoare. În continuare, le ofer persoanelor interesate să viziteze Delta Dunării, sfaturi și recomandări de vacanță”, declară Cornel Crivtulencu, administratorul pensiunii Aqua Villa din Delta Dunării.
Este plină vară și chiar dacă nu te-ai decis încă unde să îți petreci concediul, Aqua Villa vine cu recomandări de petrecerea vacanței în Delta Dunării. Pe lângă atracțiile specifice, pescuitul și specialitățile gastronomice ale Deltei, Aqua Villa îți recomandă și atracțiile turistice din zona Maliuc – Delta Dunării.
Biserica Maliuc
Recent construită din donațiile enoriașilor din zonă, Biserica Maliuc este situată pe malul brațului Sulina, fiind singura biserică ortodoxă din comuna Maliuc. În anul 2013, Sfintele Picturi de o frumusețe rară au fost finalizate și sființite de către episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Visarion Bălțat, eveniment care a adunat laolaltă credincioșii și reprezentanții autorităților locale și centrale. Biserica din Maliuc poartă numele de Hramul Sfântului Ilie Tesviteanul.
Lacul Fortuna și Lacul Băclănești
Înconjurate de o bogată vegetație, lacurile Fortuna și Băclănești sunt unele dintre cele mai mari și cele mai vizitate de către turiștii care se află pentru prima oară în Maliuc. Din barca cu care este transportat turistul, se pot contempla pelicanii, berzele sau egretele din Delta Dunării. Lacurile Fortuna și Băclănești oferă turiștilor care le aleg drept atracție surprinderea unor momente din ecosistemul viu și natural al Deltei.
.
Mănăstirea Știpoc
Denumită și Schitul Sfântul Atanasie, Mănăstirea Știpoc este un lăcaș de cult situat în inima Deltei, iar drumul până la destinație se realizează pe apă, “… şi Duhul lui Dumnezeu plutea deasupra apelor …”. Fiind singura mănăstire din Rezervația Deltei Dunării, este un punct prielnic pentru odihnă, destindere și relaxare, după un traseu turistic îndelungat, contemplând minunățiile unice ale naturii. Mănăstirea Știpoc este un lăcaș de cult de rit ortodox vechi, unde poți medita și reflecta liniștit. Un loc lipsit de agitația cotidiană care oferă enoriașului înfometat de lungul drum al credinței posibilitatea de a servi o gustare în sala de mese a mănăstirii. Element de o însemnătate spirituală este miresma îmbietoare a florilor din curte ce sunt atent îngrijite de către călugării mănăstirii. Un alt prilej minunat de a-ți reîncărca bateriile pentru o nouă zi de contemplat și de vizitat Delta Dunării, este și apa rece și pură din fântăna mănăstirii.
„Ne bucurăm atunci când turiștii sunt interesați de noi aventuri de vacanță și acceptă îndrumările cunoscătorilor de locuri din Delta Dunării. Fac fotografii, se bucură de fiecare atracție, colțisor din Deltă și moment petrecut”, adaugă Cornel Crivtulencu, administratorul pensiunii Aqua Villa din Delta Dunării.
{mosloadposition user9}