Cu o experiență de peste 6 ani în România la nivel de grădiniță și creșă, având o abordare inovativă în educație, aducând împreună o echipă de profesori, pedagogi și psihologi de excepție, cu o programă echilibrată, centrată pe nevoile copilului și pe potențarea talentelor lui native, Centrul Educațional Atlanthea (www.atlanthea.ro) își deschide porțile în București începând cu septembrie 2020 și la nivel de școală primară.
Genius Hours, Ora de Fericire, Urban Survival Skills, Conscious Movement, iată doar câteva din materiile pe care le studiază copiii la școala Atlanthea, alături de materiile obligatorii din curriculum național. Hrană sănătoasă, armonie între mișcare, activități cognitive, experiență directă și dezvoltarea inteligenței emoționale, sunt ingredientele unui program educațional valoros și performant. Toate presărate cu blândețe, respect, empatie, pasiune și iubire necondiționată.
Atlanthea se bazează pe principiile educației holistice, axate pe dezvoltarea ființei umane ca întreg, pe cultivarea abilităților intelectuale, pe dezvoltarea potențialului deplin al corpului, emoțiilor, abilităților interpersonale, morale și spirituale. Fondatoarele Centrului Atlanthea, Alexandra Dumitrescu, Paula Godeanu și Crina Vlădilă, au conceput întregul sistem asemenea unei comunități în care profesorul, copilul și părinții cresc și se dezvoltă împreună.
Școala va fi autorizată de Ministerul Educației și ARACIP și își va baza activitatea educațională pe Curriculum național românesc. Sălile de clasă sunt mari, spațioase, cu mobilier ergonomic și neconvențional, adaptat nevoilor copiilor, alături de bibliotecă, sală de sport și laborator de științe.
Iată care este portretul unui copil care trece prin experiența școlii Atlanthea: acesta este un copil autentic, cu o încredere în sine suficientă pentru a-l îndemna să se autodepășească permanent. Știe că este iubit și susținut necondiționat de adulții din jur. Manifestă empatie față de ceilalți oameni și alte ființe, este ancorat în propriul corp, conștient de lumea din jur și de faptul că, prin orice acțiune, el este un agent de schimbare.
Vrea să facă lucrurile bine pentru a se mulțumi pe sine, nu de dragul notelor. Pune întrebări, caută singur răspunsuri, nu se mulțumește cu scurtături și provoacă permanent ceea ce pare lipsit de sens, căutând alternative viabile. Are acea sclipire în ochi și bucurie când lucrează la un proiect, dar știe că și tristețea și furia pot avea informații utile și are resursele necesare pentru a le transforma. Trece peste provocări și știe că greșelile sunt parte din învățare.
Păstrează un echilibru între a face și a fi. Cere ajutorul atunci când este nevoie și înțelege importanța recunoștinței și a comunității. Înțelege că împreună valorează mai mult decât “doar pentru mine”. Uimește prin cunoștințele sale și prin discernământul cu care selectează informațiile și le interpretează, în mod unic. Iubește natura și viața din tot și toate.
Părinții pot opta pentru două variante de program, 8.00–16.00 sau 8.00-18. Programul de după-amiază este o formă de program de enrichment, care aduce plus valoare, prin ore corespondente de aprofundare a materiilor de bază. Periodic, vor fi organizate tabere urbane sau în natură, interdisciplinare, care vor integra, într-un mod informal, toate aceste direcții.
Părinții sunt invitați să solicite mai multe detalii și o vizită de orientare în cadrul Centrului Educațional Atlanthea din București în vederea înscrierii pentru anul școlar 2020-2021.