Faza pilot a programului educaţional „Atelierul micilor bucătari”, derulat sub sloganul „Gătim gustos şi sănătos!”, care promovează arta gătitului în rândul elevilor din ciclul primar, şi-a premiat primii 22 de absolventii.
Dezvoltat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, programul a inclus 4 cursuri de gătit, susţinute de un bucătar cu experienţă. Echipa Fundaţiei PRAIS, împreuna cu voluntarii Aaylex şi Avicola Buzău – iniţiatorii proiectului, au găzduit 22 de copii din clasele a 2-a şi a 3-a ale Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Buzău, împreună cu cadrele lor didactice coordonatoare.
În premieră, cursurile au încurajat elevii să participe efectiv la pregătirea meselor, să descopere tainele artei culinare şi apetitul pentru meniuri echilibrate nutriţional.
Timp de 2 ore pe zi, copiii au avut ocazia să descopere secretele unei bucătării cu produse naturale, să cunoască ingrediente noi şi să pregătească 8 reţete ca nişte adevăraţi bucătari. Felurile de mâcare şi deserturile preparate au fost degustate de toţi copiii, împreună cu mascota lor favorită, puiul Coco Rico. Concursurile de desene şi de compuneri, activităţile fizice şi jocul au completat cu multă voie-bună atelierele.
Fiecare participant a primit materiale informative cu sfaturi pentru o nutriţie echilibrată, reţete, echipamente complete de bucătari şi diplome de merit care atestă noua lor calitate de mici „experţi” culinari.
„Suntem încântaţi de reuşita atelierelor micilor bucătari în care sustinem tradiţiile culinare, importanţa meselor pregătite în familie sau alături de cei dragi. În toamnă ne dorim să continuăm acest program în mai multe şcoli din Buzău şi Bucureşti”, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.