Ateliere Fără Frontiere împreună cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European prezintă marţi, 18 mai 2010, de la ora 11:00, la sediul din Bdul Basarabia, nr. 256, în incinta FAUR, raportul primului an de implementare a proiectului Atelier de Inserţie Socio-profesională.
Atelierul de inserţie socio-profesională este un proiect unic în România, ce oferă o şansă reală celor aflaţi în situaţii de viaţă dificile, şi îi sprijină în reintegrarea lor socială şi pe piaţa muncii. În egală măsură, prin colectarea, recondiţionarea şi reciclarea materialelor informatice uzate, donate de firme şi instituţii, proiectul îşi propune să lupte împotriva risipei şi pentru protecţia mediului. Proiectul se vrea un exemplu de solidaritate şi dezvoltare durabilă.
Alături de numeroşi parteneri şi colaboratori din sectorul public şi privat, cei doi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale vor prezenta strategia şi utilitatea proiectului pentru comunitate, rezultatele şi succesele după primul an de la implementare.
Raluca Gheorlan, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere:
Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din România: “Publicul nostru ţintă, persoanele adulte fără adăpost, ne-a făcut să înţelegem că pe lângă nevoile de bază – un pat cald, posibilitatea de igienizare, mâncare şi medicamente, aceşti oameni au nevoie în egală măsură să se simtă folositori, îşi doresc o şansă de a se salva, de a-şi reclădi stima de sine. Toate acestea au fost facilitate de acest proiect pe care Samusocial din România şi Ateliere Fără Frontiere îl implementează. Încercăm să le oferim locuri de muncă stabile, implicarea în activităţi ecologice. Cei mai importanţi factori rămân însă motivaţia şi dorinţa lor de a face un pas înainte. Doar astfel, şansele lor de reuşită, de integrare socio-profesională, dar şi succesul proiectului pot fi notabile.”
ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE este o asociaţie română non profit a cărei misiune este de a lupta împortiva marginalizării şi excluziunii, oferind o (nouă) şansă persoanelor în dificultate de a avea un loc de muncă şi de a se (re-)construi în cadrul unui proiect colectiv valorizant şi solidar, indiferent de dificultăţile pe care le-au întâlnit de-a lungul vieţii.
Samusocial din România este singura organizaţie neguvernamentală din Bucureşti care oferă ajutor medical, asistenţă socială, consiliere psihologică persoanelor adulte fără adăpost e pe raza Capitalei.
{mosloadposition user10}