Ateliere Fara Frontiere, o organizație dedicată promovării incluziunii sociale și a responsabilității sociale a întreprinderilor, anunță lansarea serviciului său de logistică, logiEtic. Acest serviciu oferă companiilor o soluție inovatoare care să acopere nevoile de ambalare și logistică, în timp ce contribuie la integrarea pe piața muncii a angajaților vulnerabili, prin intermediul unității protejate autorizate(UPA).
Mai exact, orice companie cu mai mult de 50 de angajați care plasează o comandă la logiEtic, conform legii 193/2020, care actualizează legea 448/2006, poate înlocui jumătate din taxa lunară pe dizabilitate.
Piața de logistică din România este într-o continuă creștere, București fiind unul din centrele vizate de dezvoltare accelerată în domeniu. Cea mai mare provocare a industriei, reprezentând 54%, este lipsă forței de muncă și cumulul de cunoștințe și competențe (raport Arilog 2022).
logiEtic marchează o nouă eră în sectorul logistic din România. Oferind co-packing de calitate superioară, adaptat specificațiilor fiecărui client, logiEtic aduce o valoare adăugată semnificativă în lanțul de aprovizionare al companiilor partenere. Cu o echipă experimentată și localizata in Bucuresti, logiEtic se angajează să ofere servicii eficiente și profesionale, într-o manieră sustenabilă. Dacă la ora actuală sunt peste 20.000 de produse deja ambalate în cadrul atelierului, echipa AFF și-a propus ca, în viitorul apropiat, să poată ambala circa 50.000 de astfel de produse și să ofere mai multe locuri de muncă.
În prezent, Co-packing-ul reprezintă o metodă flexibilă și eficientă prin care companiile pot externaliza procesul de ambalare și pregătire a produselor. Prin intermediul logiEtic, companiile din diverse sectoare pot beneficia de o gamă variată de servicii de co-packing, adaptate nevoilor și cerințelor specifice ale fiecărei afaceri.
Oferind o mână de ajutor persoanelor cu dizabilități, logiEtic, o unitate protejată autorizată, operează sub umbrela Atelierele Fara Frontiere. Această abordare asigură că serviciile noastre de co-packing au un impact social semnificativ, promovând incluziunea și angajarea muncitorilor cu dizabilități în piața muncii. „Lucrând cu noi, companiile partenere pot sprijini cauza incluziunii sociale și să-și îndeplinească responsabilitățile sociale corporative”, susțin reprezentanții AFF.
Totodată, atunci când aleg să colaboreze cu logiEtic, companiile partenere fac un pas hotărât către atingerea obiectivelor lor ESG (Environmental, Social, Governance). Prin sprijinirea unei unități protejate autorizate, aceste companii demonstrează angajamentul lor față de sustenabilitate și responsabilitate socială, contribuind la bunăstarea comunității și mediu.
“Suntem mândri să prezentăm logiEtic ca pe o soluție inovatoare de co-packing în România”, a declarat Damien Thiery, Director general Ateliere Fara Frontiere. “Cu logiEtic, ne propunem să facilităm succesul companiilor partenere, oferindu-le servicii personalizate și eficiente, în timp ce sprijinim o cauză nobilă – integrarea persoanelor cu dizabilități în forța de muncă.”
„Să aranjez în cutii tot felul de produse, să lipesc etichete pe cutie și să le aranjez pentru transport, este o activitate destul de simplă care mă ajută să mă relaxez Chiar dacă trebuie să fiu atent la unele detalii, nu e complicat”, spune un angajat din cadrul programului de integrare socio-profesională.