În zilele noastre, a fi educat din punct de vedere financiar este la fel de important ca a avea grijă de sănătate.
Trăim într-o lume în care totul este într-o continuă și rapidă schimbare: tentațiile ne strigă din toate direcțiile, campaniile promoționale sunt omniprezente, cardurile de credit ne ademenesc, cumpărăturile sunt la un click distantă, dorința copilului de a avea ultimul model de “ceva” se face mereu auzită.
Ce putem face? Cum ne putem pregăti copiii?
KEN Academy, program complex de educație financiară și antreprenorială pentru copii, organizează atelierele de educație financiară și antreprenorială pentru copii “Punguța (cu mai mult) de doi bani!” la Carturești – Palas Mall Iași, alături de ThinkOut și United Business Center Iași. Cursurile se desfășoară în perioada 18 – 21 octombrie și se adresează copiilor cu vârste între 8 și 11 ani.
Este vorba de patru ateliere în luna Octombrie prin care copiii învață prin joacă o serie de abilități ce îi vor ajuta în viața de zi cu zi: ce sunt banii, cum îi câștigăm, la ce îi folosim și cum îi gestionăm înțelept, de ce este important să avem un obiectiv de economisire.
Ce vor descoperi copiii în cele 4 ateliere:
Atelier 1: Eu ce fac cu banii? (Relația muncă-bani. Ne satisfacem toate nevoile și dorințele? De ce este important să ne stabilim un obiectiv pentru economisire? Unde ne păstrăm banii? Care este circuitul banilor?)
Atelier 2: Cum îmi fac bugetul pentru o afacere? (Cum construim o afacere? De ce elemente trebuie să ținem cont când construim un buget? Cum ne putem transforma visul / talentul în realitate și să și castigăm bani din asta?)
Atelier 3: Limonada – Profitul. Costuri. Venituri. Preț de Vânzare. (De unde cumpăr ce am nevoie? Ce preț de vânzare stabilesc? Eu cât câștig? Care sunt costurile ce mi le pot planifica? Cum ma influențează modul în care imi organizez veniturile, cheltuielile și implicit profitul?)
Atelier 4: Antreprenoriat: Elementele unei afaceri (have your own business)
Cum sunt organizate grupele / atelierele:
Taxa de participare:
50 RON/copil/atelier
200 RON/ copil/ Modul (4 ateliere * 90 minute)
Dimensiunea grupei: 10 – 15 copii / grupă
Categorie de vârstă: 8 – 11 ani
Data desfășurării:
Atelier 1: Joi (18 Oct) 18:00-19:30
Atelier 2: Vineri (19 Oct) 18:00-19:30
Atelier 3: Sambata (20 Oct) 10:30-12:00
Atelier 4: Duminica (21 Oct) 10:30-12:00
Locația atelierelor: Cărturești, Palas Mall Iași.
Traineri: Luiza Apostu – antreprenor, trainer educație financiară și antreprenorială pentru copii, trainer dezvoltare personală copii.
Carmen Iorgulescu – coordonator KEN Academy, psiholog, antreprenor, trainer
Cum se face înscrierea
Înscrierea se poate face la luizaapostu@kenacademy.org / carmeniorgulescu@kenacademy.org sau prin telefon la numerele: 0742 225 406 / 0723 600 341.
Înscrierea este confirmată după achitarea cursurilor la care se înscriu copiii.
Plata se va face în contul Asociației KEN Institute, cont ce va fi transmis în urma email-ului de înscriere.
Ce sunt de fapt atelierele Punguța cu (mai mult de) doi bani?
Acestea sunt o sansă pentru copii să experimenteze o mică parte din ce propune KEN Academy, primul și cel mai complex program de educație antreprenorială și financiară dedicat copiilor cu vârste între 8 și 13 ani.
Prin aceste ateliere 4, KEN Academy își proune să crească responsabilitatea financiară și socială a copiilor. Scopul programului este de a-i ajuta pe copii să-și dezvolte capacitatea de a lua decizii înțelepte din perspectivă financiară și totodată să-și dezvolte autonomia și un viitor financiar sănătos.
Mai multe detalii pe site sau pe Facebook.
Despre ThinkOut
ThinkOut este platformă de cash flow management care își propune să fie un sprijin pentru antreprenori atunci când vine vorba de planificarea și monitorizarea finanțelor propriilor companii. Astfel, antreprenorii au mai mult control și mai multă siguranță atunci când iau decizii care le pot influența afacerea într-un fel sau altul.
Unul dintre obiectivele ThinkOut să ajute managerii să își dezvolte abilitățile decizionale prin modelarea comportamentelor financiare, dar și să gestioneze corect resursele financiare pentru a construi obiceiuri de business sănătoase.
ThinkOut susține și crede că educația antreprenorială și financiară este calea de a influența în bine comportamentul copiilor și de a crește următoarele generații de antreprenori.